Ak Parti Balçova İlçe Teşkilatı, Başkent'i ziyaret ederek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, İlhan İşbilen, Aydın Şengül, Hamza Dağ, Rıfat Sait ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar, Hüseyin Çelik ve Mehmet Müzezzinoğlu ile bir araya geldi.

Ak Parti Balçova İlçe Başkanı Oktay Duru, İlçe Kadın Kolları Başkanı Meltem Ölmez, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkan Geylani, Ana Kademe Yöneticileri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri ve ilçe teşkilatı üyelerinden oluşan 42 kişilik bir heyet, Ankara'ya gitti. Ak Parti Balçova Teşkilatı, ilk olarak TBMM'yi ziyaret etti. Partililer, burada Grup Toplantısı'na katılarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dinleme fırsatı buldu. Grup konuşmasında İzmir'e verdikleri önemi de dile getiren Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, 'CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sistemi bitiremeyeceğini anlayınca bize başvurdu. Ulaştırma Bakanımız devreye girdi. Hükümet olarak destek verdik de hafif raylı sistem kullanılmaya başlandı. Kılıçdaroğlu, sizin Belediyeniz İzmir'i susuz bıraktı. Gördes Barajı'ndan su getirdik. İzmir'i susuz bırakmadık. Partizanca bir yaklaşım sergileseydik, bunlar olur muydu? Bizim için belediyeyi kimin yönettiğinin önemi yok. Bizim önceliğimiz insan. Orada da bizim insanımız yaşıyor' dedi. Başbakan'In İzmir'e yönelik bu açıklamaları, AK Parti Balçova Teşkilatı tarafından uzun süre alkışlandı.

'Oy patlaması bekliyorum'

Başbakan Erdoğan, Grup Toplantısı sonrası, Ak Parti Balçova Teşkilatı ile bir araya gelerek fotoğraf çektirdi. İlçe Teşkilatı'ndan yaklaşan yerel seçimler öncesi sıkı çalışmalarını isteyen Erdoğan, 'Balçova'da, tüm İzmir'de oy patlaması bekliyorum. Bunun için çok çalışın. Hükümetimizin icraatlarını kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımıza anlatın. Ak Belediyeciliği herkese tanıtın' dedi. İlçe Başkanı Oktay Duru da Başbakan Erdoğan'a ilk seçimde Balçova'yı Ak Belediyecilik ile tanıştırma sözü verdi.


Hotar'dan engelli ailelerine müjde


Ak Parti Balçova heyeti, TBMM'deki ziyaretlerinin ardından Ak Parti Genel Merkezi'ni ziyaret ederek burada Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar, Hüseyin Çelik ve Mehmet Müezzinoğlu ile görüştü.
İzmir ve Balçova'ya büyük önem verdiklerini belirten Ak Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 'Bir İzmirli olarak sizleri burada görmek beni çok mutlu etti' dedi. Engelliler ve dar gelirliler için sosyal politikalar üretmeye devam ettiklerini belirten Hotar, 'Engelli ailelerine verilen devlet desteğinin herhangi bir şarta bağlanmaması konusunda çalışmalarımız var. Ayrıca, evde bakım hizmetlerine sağladığımız destekleri de yeniden gözden geçiriyoruz. Sistemin aksayan, vatandaşın hizmete ulaşmasını zora sokan unsurlarını ortadan kaldıracağız' şeklinde konuştu.

İzmir'in EXPO şansı büyük


Ak Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, İzmir'in Türkiye'nin gözbebeği illerinden biri olduğuna dikkat çekti. İzmir'in Expo 2020 Adaylığı'nı hükümet olarak desteklediklerini vurgulayan Çelik, 'Başkanı partimizden olmasına rağmen EXPO 2020 Adağlığı için Ankara'yı değil İzmir'i destekledik. Çünkü, EXPO'ya Ankara'dan çok İzmir'in ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Hükümet olarak EXPO sürecine bugüne kadar her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. EXPO 2020 için Güzel İzmir'in çok şanslı olduğunu düşünüyorum. İnciraltı, organizasyon için en uygun yer. Balçova'ya da böyle bir organizasyon çok yakışır' dedi.