Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan gezisi dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen partililerine hitap etti. Coşkulu karşılama karşısında duygulandığı gözlenen Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakanlık otobüsünün üzerinden partililerini selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, 17 Aralık'ta yapılan operasyonlara değindi. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Hükümetimize karşı yapılan bu operasyonlarda bilesiniz ki perde arkası milli iradeye, milletedir. Burada bir tercih var; ya millet ya zillet. İnanıyorum ki millet kazanacaktır. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Bize Kahire'nin Bağdat'ın, 76 milyonun içinde gözü yaşlı ninelerin duaları yeter. Bedduaya lanet, duaya davet diyorum. Milletin, tüyü bitmemiş yetimin eğer hakkını, milletin kasasından, kesesinden alan varsa, bunun hesabını biz de hukuk da sorar. Bunun hesabını, ana muhalefetin genel müdürü soramaz. Önce genel müdürlük yaptığı dönemlerin hesabını versin. Rahşan affıyla dışarıda gezenler, bunun hesabını soramaz. Onlar tuzaklarını kurmaya devam etsinler. Halkın ve hakkın tuzağından daha güçlü tuzak yoktur. Onun için sabırlı olacağız. Biz bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Daha çok çalışmaya, kenetlemeye gayret edeceğiz."


4 BAKAN HALKI EL ELE SELAMLADI

Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya gelenler arasında 17 Aralık'da yapılan operasyonda çocuklarının adı geçen İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'da el ele tutuşarak partililerini selamlaması dikkati çekti.