Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

"Bu ülke üzerinde yaşayan varlığını idame ettiren, bu topraklar üzerinde nefes alıp veren her bir ferdi temsilen ilk Meclis'te diline, mezhebine, etnik kökenine bakılmaksızın ortak bir heyecan oluşturulmuştur. Kurtuluş Savaşımızı zaferle sonuçlandıran ilk Meclis, başarısını herkesi aynı heyecan içinde gördüğü için, ayrım yapmadığı için almıştır.

Şunu memnuniyetle söylemek istiyorum tıpkı 23 Nisan 1920'de oludğu gibi bugün bu yüce meclis demokrasiyi en güçlü şekilde savunan bir yapıya kavuşmuştur. Bu meclis artık darbelerle yüzleşen bir meclistir. Bu meclis yürütme ve yargı erkleri ile birlikte bugün de aydınlık istikbalimizin teminatıdır.

TBMM'yi yok saymaya yönelik her girişim, istikbalimizi karartan anlam taşıyacaktır. İstanbul'u ve diğer şehirleri istila eden TBMM'den ve milletten nasıl cevabını aldılarsa demokrasiye saldıranlarda er yada geç gereken cevabı alacaktır ve almaktadır. Bizler içinde bulunduğumuz süre içinde bu meclise yönelik hiçbir müdahaleye göz yummadık, müsamaha göstermedik. Bizden sonra gelenler de aynen Meclis'in büyüklüğüne halel getirmeyeceklerdir.

TBMM bir inanç, mezhebin temsilcisi değil Türkiye içinde yaşayan 75 milyonun temsilcisidir. Milletin ferdleri arasında farklı muameleyi şiddetle reddediriz.

Bu topraklar üzerinde nifak tohumları ekmek isteyenler bilsinler ki, o tohumlar hiçbir zaman filize dönemeyecektir. TBMM tıpkı bu aziz millet gibi dostu için dost, düşmanı için ise bir azamettir.

Dış politikamız elbetteki barış temeli üzerine inşaa edilmiştir. Kendi halkına zulmeden, kardeşlerimize katleden hiçbir yönetime karşı sessiz ve tepkisiz kalamayacağımız da açıktır. Hiçbir ülkenin toprağında gözümüzün olmadığını ve içişlerine karışmayacağımızı herkes bilmelidir.

Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bütün istiklal kahramanlarımızı bu Meclis'te görev yapmış bütün siyasetçilerimizi rahmetle anıyorum. Tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."