Başbakan Erdoğan geceyi geçirdiği Tekirdağ’da bugün saat 12.00’de toplu açılış törenine katıldı ve yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti.  MGK'nın gizli belgelerin sızdırılarak basında yer aldığını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Şimdi hükümeti fişlemekle suçlayanlara sesleniyorum. Hükümeti fişlemekle suçlayanlar, öncelikle acaba bu istihbarati bilgileri, bu gizlilik bilgilerini acaba bu adamlarınıza, bu yandaşlarınıza kimler sızdırdı? Bunu ortaya koyun. Anayasamızda bu konularla ilgili çok açık net yasaklar var. Yasaklar insanların fikir özgürlüklerinde olursa biz karşıyız ama devletin öyle mahremleri vardır ki, bu mahremleri kimsenin teşhir etmeye, ifşa etmeye hakkı yoktur. İnsanların da kendilerine ait mahremleri vardır. Bunları da kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur. İşte bununla ilgili gerek Başbakanlık, gerek MİT, gerek MGK suç duyurusunu yaptı. Şimdi bakıyorum da bazı medya grupları, maşallah el ele vermişler. Bunlar düne kadar hiç bir araya gelemezlerdi. Şimdi bir araya gelmeye başladılar. Bunu özgürlük olarak iddia ediyorlar. Bunun adı özgürlük değil. Bunun adı bu vatana düpe düz, bu ülkeye, bu vatana ihanettir. Başka bir şey değildir."

CHP'Lİ BELEDİYELERE OPERASYONLAR

Başbakan Erdoğan CHP'li belediyelere yönelik soruşturmalara da değinerek bu konuda kendilerine yönelik eleştirilere de yanıt verdi. Erdoğan, "Bizi itham ediyorlar. Bize iftira atıyorlar. Neymiş, belediyelerde operasyonları hükümet yaptırıyormuş. Sevsinler sizi. Türkiye'de yargı bağımsızdır. İddiaya bakar. Delile bakar, somut verilere bakar, kararını ona göre verir. Biz de hükümet olarak belediyeler konusunda elimizdeki yetkiyi, aynı şekilde somut delillere dayanarak kullanırız" dedi.

Tekirdağ belediyesiyle ilgili yargı sürecine müdahale etmeye hakları olmadığını söyleyen Erdoğan, "Yargı kararını kendisini verecektir. Şunu söylemek durumundayım, Ey muhalefet siz yolsuzluk diyordunuz. Hükümete çamur atıyordunuz. Tekirdağ'da neredesiniz? Burayı neden gündeme getirmiyor, neden burayla ilgili yorum yapmıyorsunuz? Yolsuzluk konusunda bunlar neyse, çevre konusunda da böyle samimiyetten uzaklar" diye konuştu.