Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın milletin sarayı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır. Ve bu saray, Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş bir saraydır. Burada sadece Cumhurbaşkanlığı görevlileri çalışacaktır ve millet burada ağırlanacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin tartışmaları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çatısı altında bulunduğumuz Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı. Biliyorsunuz neler söylediler, neler söylemeye devam edecekler. Varsın söylesinler hiç umurumuzda değil. Biz büyük bir devlet olmanın gayreti içindeyiz. Bu gayretimizi de sürdüreceğiz. İstanbul'da bir Dolmabahçe Sarayımız, Topkapı Sarayımız var hala onunla övünürüz. Bizden sonra gelen nesillere bizden öncekiler acaba ne bıraktılar diye sorduklarında bıraktığınız bir eseriniz var mı? Buna bakın. Acaba Türkiye Cumhuriyeti devleti, nereden yönetildi, nereden yönetiliyor? Bu soruyu soranlara bir cevap vermek gerektiğinde işte bu cevabı bu duruşu ile bu saray verecektir. Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır. Ve bu saray, Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş bir saraydır. Burada sadece Cumhurbaşkanlığı görevlileri çalışacaktır ve millet burada ağırlanacaktır. Burada sizlerle bir araya gelebiliyoruz ama daha önce böyle bir imkanımız yoktu" diye konuştu.

BEN İNANIYORUM Kİ ARTIK BU MİLLET "HERVELE" YAPIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet başkanları geldiğinde şu anda gururla, onurla burada ağırlamaya başladık. Onlar da çok daha farklı değerlendirmeler yapıyorlar. İslam ansiklopedisinin içerisinde öyle zannediyorum ki hervele kelimesi de yerini almıştır. Ben inanıyorum ki artık bu millet hervele yapıyor" dedi.

İslam Ansiklopedisi'ne göre (hervele) Hac ve umrede Safâ ile Merve arasında sa'y yaparken belli bir mesafenin süratli ve canlı bir yürüyüşle geçilmesini ifade eden terim.