Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel yapı hiçbir zaman yalnız hareket etmedi. Güneydeki sevdikleri ülke yönetimi bunları maşa olarak kullandı ve hala kullanıyor. Muhalefet partileri eski Türkiye'nin aktörleri bu yapıya destek çıktılar. İş dünyasından, medya dünyasından bu yapıya destek verenler çıktı. Bu ihanet şebekesini çökertecek ve hesabını soracağız" diye konuştu.


"BAŞBAKAN VE BAKANLAR NASIL ALINACAK, BUNLARIN PLANI HAZIRDI..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu millet kendi istikametini kendisi çizer. Sokak eylemleri, faiz ve rant lobileri değil nu milletin rotasını sadece millet tayine der. Eski Türkiye'ye inşallah geri dönüş olmayacak. Bundan bir yıl önce 17 Aralık'ta yargı içindeki bazı odaklar harekete geçtiler. Bazı operasyonlar yaptılar. Bahane yolsuzluk iddiasıydı. Maske ambalaj kılıf yolsuzluk iddiasıydı. 17 Aralık'ta eğer bu oyunu görmeseydik 25 Aralık operasyonunu yapacaklardı. Her şey hazırdı. Başbakan, bakanlar nasıl alınacak, bunların planı hazırdı.İddianameler İstanbul’da o malum polisler tarafından yazılmış, bekletiliyordu" dedi.


"FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERE BULAŞTIĞINI DAHİ BUGÜNLERDE GÖRÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gezi olaylarına, 17-25 Aralık operasyonlarına darbe girişimi dediğimde bazıları bunu kabul etmek istemiyor. Gezi darbe girişimiydi, burada bunu başaramadılar. 17-25 Aralık darbe girişimiydi ama biz sağlam durduk, o da işe yaramadı. '17 Aralık sonrasında inlerine gireceğiz' dedik. Aradan bir yıl geçti. İnlerine girdik ve giriyoruz. Eğitimden, hizmetten, himmetten bahseden yapının bir takım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bulaştığını dahi bugünlerde görüyoruz. Daha fazlası da çıkıyor. Zincir bunu gösteriyor. Daha şaşırtıcı şeyler de duyacaksınız" dedi.


"PARALEL YAPI HİÇBİR ZAMAN YALNIZ HAREKET ETMEDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel yapı hiçbir zaman yalnız hareket etmedi. Güneydeki sevdikleri ülke yönetimi bunları maşa olarak kullandı ve hala kullanıyor. Muhalefet partileri eski Türkiye'nin aktörleri bu yapıya destek çıktılar. İş dünyasından, medya dünyasından bu yapıya destek verenler çıktı. Bu ihanet şebekesini çökertecek ve hesabını soracağız. Kimi zaman bakıyorsunuz muhalefet bu şebekeyle iş tutuyorlar. Kimi zaman terör örgütü, onun gölgesinde siyaset yapan parti dahi bu şebekeyle iş tutuyor. İş ve medya dünyası da bugün hala bu ihanet şebekesiyle iş tutuyor" diye konuştu.