MİT görevlilerinin yargılanmasına ilişkin savcının kendisinden izin istediğini hatırlatan bir gazeteciye " Çok önemli değil " yanıtını veren Erdoğan, aynı gazetecininin 'izin verecek misiniz ' şeklindeki ısrarlı sorusuna, "Onunla ilgili kanun çıktı. Kanunu okursanız orada her şey açık ve net" karşılığını verdi.

EĞİTİM SİSTEMİYLE İLGİLİ TARTIŞMALAR

4+4+4 sistemiyle ilgili tartışmalara ve bu konuda Ensar Vakfı'nın görüşlerini alıp almadığına ilişkin bir soruya da yanıt veren Erdoğan " Onunla ilgili ben daha önce görüşlerini aldım zaten. Biliyorsunuz bize bu konuda görüş bildirenler konuyla ilgili hiç bir hazırlığın yapılmadığından bahsediyorlar. Nimet hanım zamanında bir eğitim şurası yapıldı. Burda kimler görüş bildirdi belli. Sonuç bildirgesi belli. Bu ülkede 4+4+4 sisteminin aleyhinde konuşanlar kadar lehine görüş bildirenler de var. 60 ay meselesini sürekli gündeme getirenler dünyayı iyi incelesinler. Çocuk kaç aydan itibaren alıcıdır, buna bir baksınlar. Okul öncesi eğitim ne zaman başlıyor bunu da incelesinler. Birinci sınıf öğrenci merdiven çıkamaz, diyorlar. Sınıfı giriş katına koyarsın olur biter" dedi.

 
KILIÇDAROĞLU'NUN UZLAŞMA ÇAĞRISINA YANIT


Kılıçdaroğlu'nun bu konuda uzlaşmaya hazır olduğunu söylediğini hatırlatan bir gazeteciye de Erdoğan, " Kılıçdaroğlu'yla hiç bir konuda uzlaşı sağlanamadı. Bu konuda da biz akşamdan sabaha değişen bir kişiyle neyi konuşacağız?" karşılğını verdi.