Bursa AtatürkKongre ve Kültür Merkezi'ndeki kongrede konuşan Arınç, ilçe yöneticisi Refik Özen'in "Biz Başbakanımıza biat etmiş insanlarız" sözlerini eleştirdi:

'Biat edilse Erbakan'a ederdim'
"Refik kardeşim, Recep Tayyip Erdoğan'a biat ettiğinden bahsediyor. Biat, dini bir kavramdır. Hukuki bir kavram değildir. Biatı bir siyasi parti genel başkanı için kimse kullanmamalı. Böyle inanıyorsa bile kullanmamalı. Çünkü hakkımızda açılan tüm davaların iddianamesinde ta Milli Selamet Partisi'nden bu yana, ben o iddianamelerin içerisinde bir insan olarak biliyorum, biat kelimesi üzerine partiler kapatılmış.

Refik kardeşimin şunu söylemek istemiş olduğunu düşünüyorum: 'Onu kendime her bakımdan örnek alıyorum. Onu çok seviyorum. O ne derse yaparım. Yolundan çıkmam.' Biat edilecek bir insan varsa, bunu benim Erbakan Hoca'ya yapmam lazımdı. Ben biat etmedim, edilseydi ona ederdim. Bunun için Recep Tayyip Erdoğan'a da biat etmemiş adamım. Partimizde biat kültürü yok. Bunu herkes bilsin. Ben Meclis başkanıydım o başbakan. Ben protokolde 10 adım öndeyim. Kendisine söyledim. 'Ben Meclis başkanıyım ama sen benim genel başkanımsın. Genel başkan olarak bana ne emredersen benim görevim odur. Meclis başkanlığı görevim dışında, siyasi çizgimiz itibariyle. 5 sene sonra ayrıldım. Kimse bana niye ayrıldın demedi. Kendisine gittim, dedim ki; 'Ben ayrıldım. Nerede bana hizmet düşüyorsa söyle. Gerekirse genel merkezin telefonlarına bakacak adama ihtiyaç varsa ben ona da hazırım' dedim."