İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan, İzmir Belediye Başkan adaylarının Binali Yıldırım olarak açıkladığı konuşmada "İzmir niçin bir kongre şehri değil. Türkiye’nin ilk fuarı İzmir’de kuruldu. İzmir’de neden 3- 5 bin kişilik kongre merkezleri yok. İşte bu bir ufuktur." diyerek gerçek olmayan beyanlarla kamuoyunu yanıltmıştır.

Rahmetli Başbakanımız Sayın Bülen Ecevit döneminde açılmış olan Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi'ni kendi döneminde  yaptırmış gibi yanıltıcı ve doğru olmayan açıklamalar yapmaya İzmir'de de devam etmiştir.

Bayraklı İlçe sınırları içerisinde, 1998-2006 yıllarında, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanlığım döneminde ciddi  bir ekip çalışması olarak planladığımız, inşa ettiğimiz ve hizmete açtığımız İzmir'in en büyük Kongre ve Sergi Merkezi olan TEPE KULE KONGRE ve SERGİ MERKEZİ'ni  Sayın Başbakanımız tamamen yok sayıverdi.

 Sayın Başbakanımız Burayı çok iyi bilmektedir. "Nesiller Buluşuyor" dahil bir çok etkinliğe bu Kongre Merkezinde katılmıştır.

2004 yılında yapılan 4. İktisat Kongresinin Tepekule Kongre ve Sergi alanında yapılması söz konusu olmuş, ancak tesisin yetiştirilemeyeceği endişesi taşıyan DPT yetkilileri İzmir Fuar alanındaki salonlarda yapmaya karar vermiştir.

Başlandığında İzmir'in 2. yüksek yapısı olan 68 m yüksekliğinde ve 30.000 m2 toplam inşaat alanlı bu yapının bir kısmı ofisler olarak kullanılmaktadır. Ofislerin olduğu Kule kısmında Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Tekstil Mühendisleri Odası, Diş Hekimleri Odası gibi pek çok Meslek Odası vardır.
 
Her türlü alt yapıya sahip, 3.000 kişilik Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi, gerekirse 5.000 kişiye hizmet verebilecek kapasitededir. Toplu yemek salonları, kafeteryaları, 10 ayrı salon (ihtiyaca göre bu sayı 16'ya kadar çıkartılabilir), 7000 m2 sergi alanına sahiptir. Türkiye'de en iyilerinden sayılabilecek sayılı akustiğe ve sahnelerine sahip bir tesis yıllardır hizmetine devam etmektedir.
 
Makine Mühendisleri Odası Genel Merkezimiz ve Şubemizin Yönetim kademelerinde hakkı huzur dahil hiç bir ücreti yoktur. Bizler gönüllü olarak bu büyük projeyi tamamladık. 15.000.000 Euro bedelli bu projede hiç bir şaibe yaşanmadı. Akıl, bilim ve teknik bizim yol göstericimizdi.

Devletin tüm imkanlarına ve zenginliğine sahip olan AKP Hükümeti, İzmir'de yıllardır kanayan yara olarak duran Bornova'daki Kültür Merkezi İnşaatı öylece bekliyor. Tüm imkanlarına rağmen bu projeyi bitirmeyi beceremediler, yıllarca bekliyor. Hüseyin Çelik, Güldal Akşit, Atilla Koç, Ertuğrul Günay, Ömer Çelik gibi AKP'li Turizm ve Kültür Bakanları gelmiş ve geçmiş olmasına rağmen maalesef Bornova'daki küçük bir Kültür Merkezi'ni bile tamamlayamamış bir zihniyetin Yerel Seçimler için yaptığı vaatler, inandırıcı olamaz.