Erdoğan, önceki akşam Samanyolu TV’de Gündem programına katılarak soruları yanıtladı. Erdoğan kasetler konusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Erdoğan üzerine gitmeli” şeklindeki sözleri hatırlatılarak yöneltilen soruyu yanıtlarken şunları söyledi:

* Bu konunun koruma polisi ben miyim? Önce bunu bir Genel Başkan olarak kendi içinde çözmesi lazım. Bu ahlaki bir konu.

* Eğer biz hükümet olarak bu işlerin üzerine gitmemiş olsaydık, bunlar çok daha açık olarak ortada gezerdi. Ben, Sayın Baykal ile ilgili olayı, Anayasa müzakerelerinin son gecesinde, yorgun argın en kritik anda, bu haber kulise geldiği anda Ulaştırma Bakanımı çağırdım ve TİB’e talimatı verin ve ’Anında ne yapılıyorsa yapılsın’ dedim; ve “anında, ne yapabiliyorlarsa onu yapsınlar.” Anında müdahale edildi.Çok kısa zamanda müdühale edildi. Bunu TİB yaptı, işi bitirdi.

* Akif Hamzaçebi ile ilgili de vardı, bazı başka bakanlarla ilgili de vardı. Hepsine anında müdahale edildi. Ulaştırma Bakanlığı bu konuda TİB ile bu konuda müşterek çalışıyor ve müdahale etmek suretiyle bunları durdurdular. yoksa bunlar hala devam ediyor olabilirdi, çok daha çirkin sahneler ortaya çıkabilirdi. Biz ancak bunu yapabiliriz, bundan sonrası yargıya aittir. MHP’li arkadaşlar şimdi niye yargıya gidip kovalamıyorlar? Gitsinler dava açsınlar, neden açmıyorlar?

Kimi kastetti?

Başbakan Erdoğan’ın “başka bazı bakanlar” sözleri ile kimi kasettiği siyasi kulislerde merak konusu oldu. Başbakanlık kaynakları ise VATAN’a “Bakanlar ifadesi bu hükümet ile ilgili değil” diyerek “Yani başka partilerden başka isimler, eski bakanlar anlamında söylüyor. Ancak bir x şahsını kastetmiyor. Genel bir ifade kullanıyor. Belli bir şahıstan bahsetmiyor” bilgisini verdiler.