Türkiye'nin AK Parti iktidarında çağ atladığını söyleyen Erdoğan, Ankara'dan Türkiye'ye YHT'lerle 250 km hızla ulaştıklarını belirtti. Bunlara rağmen anamuhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu'nun yurt dışında kendi ülkesini şikayet ettiğini söyleyen Erdoğan, "Böyle bir anamuhalefet lideri olabilir mi? Maalesef Türkiye'de var. Hapisteki gazeteci sayımız Çin'den fazla diyor. Bizim yönetcilerimiz Arap ve Orta Doğu liderlerine özeniyor, diyor. Bunları CHP grup toplantısında değil Brüksel'de yabancıların önünde söylüyor. Türkiye ile ilgili cahilce açıklamalar yapan Rick Perry ile bizim anamuhalefet partisi lideri arasında ne fark var? Fark, biri Teksas'ta, biri Ankara'da; birisi Teksas'tan Türkiye'ye Fransız, birisi Ankara'dan Türkiye'ye Fransız." şeklinde konuştu.

CHP, MHP ve BDP'nin 12 Eylül referandumu öncesi 12 Eylül darbesinden hesap sorulamayacağını iddia ettiklerini söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Aldatmaca diyorlardı. Peki ne oldu? 12 Eylül'de benim sevgili milletim yüzde 58 ile yolu açtı. Siz evet dediniz. İşte yargıda o müdahalenin hesabını soruyor. Ama bunların yüzü kızarmıyor. Çünkü bunlarda yüz yok. Yıllardır 12 Eylül müdahalesinin istismarını yapan oradaki idamları siyasi ranta çevirenler faillerine neredeyse kol kanat gerecekler."

PKK VE KCK'NIN AYRIMCILIK ÖZLEMLERİ KARŞISINDA BU MİLLETİ BULACAKLAR

Türkiye'de hesabı sorulmayan hiçbir suç ve cinayetin faili meçhul kalmayacağını belirten Erdoğan, "Hiç kimse hesabını sormazsa biz milletimizle el ele bu ülkeyi tertemiz yarınlara taşıyacağız. Biz bu ülkede olduğumuz sürece sivil dikta, PKK- Kck, diğerlerinin faşizm özlemleri, ırkçılık özlemleri, ayrımcılık özlemleri karşısında bizi ve aziz milleti bulacaktır. Millet demokrasiden geriye gidişe asla müsaade etmeyecek. PKK-KCK bunların uzantısı hükümetimizi itham ediyor. MHP, CHP hükümeti sorumlu tutuyor. Bunlar en başta demokrasiyi özümseyemediler. Yargı kararıyla operasyon yapılır hükümet eleştirilir, tutukluluk süresi uzar hükümet eleştirilir. Bunlar ta geçmişten günümüze gelen uygulamalar. Yargı birilerinin arka bahçesi olmuş." değerlendirmesi yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NUN MALKOÇOĞLU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Fezleke sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sahte kahramanlık yaptığını söyleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Malkaçoğlu olduğunun ortaya çıktığını ifade etti. Kılıçdaroğlu hakkında daha önce de fezlekeler bulunduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "O zaman neden kahraman kesilmediniz? O fezlekelerden dolayı neden titremediniz? Part time kahramanlık yapılmaz Sayın Kılıçdaroğlu. Bir fezlekeden çıkıp, ta darağacına gidiyor. Darağacına sadece ve sadece bir nedenden dolayı çıkmıştır, yağlı ipi masum insanların boğazına geçirmek için. İstiklal Mahkemelerine bakın, üç aliler divanına, yassıadaya bakın. Bir otomobil farıyla idama mahkum edilen Seyit Rıza'ya bakın. Taraflı yargı görmek istiyorsanız CHP tarihinde bunu görürsünüz. 12 Eylül halk oylaması yargı için milattır."