Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

'Az önce aldığım bilgilere göre, yaşanan vahşette 20 civarında ölümüz var ve 46 kadar yaralı var. Bu yaralıların içinde malesef ağır yaralıların sayısı dikkat çekici. Bu demektir ki her an ölüm sayısı artabilir.

Şu anda gerek Hatay Valisi gerekse tüm istihbarat birimlerimiz olayın kim tarafından yapıldığını bulmak için çalışma içindeler.

HASSASİYETLERİ KAŞIYORLAR

Tüm Reyhanlı'daki kardeşlerime şu mesajı göndermek istiyorum. Bu süreç hassas bir süreçtir. Özellikle çözüm süreci diye yeni bir süreci başlattık ve bu yeni dönemi hazmedemeyenler ülkemizdeki bu özgürlük havasına olumlu bakamayanlar bu eylemler içine girebilir. Bir diğer hassas durum Suriye sınırındaki bir ilimiz Hatay ve hassasiyetleri var. Bu hassasiyetleri kaşımak suretiyle de böyle adımlar atılabilir. 20-25 bin Suriyeli sığınmacı kamplarda yaşıyor. Bunları hazmedememek gibi bir süreç de olabilir. Tüm ölen kardeşlerime Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerime şifa diliyorum. İnşallah bu süreci aşacağız. Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı şu anda Hatay'a hareket halindeler. Biz de süreci buradan takip edeceğiz. Patlamanın nedeni konusunda net bir bilgi yok, durum karışık. Arkadaşlarımız gerekli açıklamayı yapacaktır'