Başbakan Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarının sorduğu bir soru karşısında "Aziz bey statın yapılışından gurur duyduklarını ve asla kıskanmadıklarını söylemiştir" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'a sorulan sorular ve Erdoğan'ın değerlendirmeleri..

SORU: Adnan Polat sizden özür diledi. Protestocular stada alınmayacak dedi. Ne düşünüyorsunuz?

Telekom Arena Stadı ile alakalı olarak bazı şeyler anlaşılmamakta direniyor. Bu stadın yapılmaması ile ilgili süreç merhum Canaydın’ın bana bir ziyaretindeki talebiyle başlayan bir süreçtir. Bu adımı aatrken GS kendi imkanları ile böyle bir şeyi yapacak durumda değildi. Böyle bir imkan olsa da ali Sami yen’in bakımı ile ilgili sıkıntılar vardı. Stat iyice trafiğin daraldığı bir noktadaydı. Oradan şehircilik adına da çıkarılması uygun görüldü. Yer arayışında önümüze Seyrantepe çıktı. İBB ile yapılan arazi çalışmaları noktasında dünyada da olduğu gibi ulaşım önemli bir sorun. Metro ve kavşak düzenlemeleriyle ilgili adımları da attık.  

Projenin başlangıcındaki hesaplama ile bitişindeki hesaplama aynı olmadı. Ali Sami Yen GS’nin değildir, kulanım hakkı verilmiştir. Bizler Seyrantepe’yi yaparken devlet olarak onu d atabiki değerlendireceğiz. TOKİ’ye orayı tahsis ettik. Bu işle bizzat da ilgilendim. İstanbulumuz’un böyle bir stada ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Şükrü Saraçoğlu bizzat FB’nin kendi yaptırdığı stat. Seyrantepe’deki stadın bitişiyle birlikte bizler de bu açılış heyecanını yaşamak istedik. Açılış törenlerinin içerisinde kalkar gelir ve açılışlı yapabilirdik.


PROTESTODA ORGANİZASYON VAR


Örneğin benim bir futbol kulübü olarak tuttuğum kulüp belli. Devlet Bakanımın, TOKİ’nin başkanının tuttuğu kulüp belli. Ben Fenerbahçeliyim, TOKİ Başkanı Galatasaraylı. Biz burada ayrımcılık yapmadık. Aziz Bey görüştüğümde biz böyle bir stadın yapılmasından iftihar ediyoruz, asla kıskanmıyoruz demiştir. Bunun bir şölene dönüşmesi gerektiğini düşünürken böyle bir olay bizi üzdü. Burada bir organizasyon var. Tüm GS camiasına mal etmiyorum. Ama organizasyon var. Ben Türkiye’nin Başbakanıyım. Gerçek doğrusu 12 Haziran’da ortaya çıkacaktır. Gerçek anket odur.


"İYİLİK YAP DENİZE AT"


Galatasaray’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’nın açılışında isminin geçtiği anonslarda yükselen ıslık sesleri nedeniyle açılış konuşmasını ve başlama vuruşunu yapmadan, stadı terkeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan olaylarla ilgili sert çıktı. Seyrantepe Stadı’nın yapımında Galatasaray Kulübü’nün bir kuruşu olmadığını, stadın TOKİ (toplu Konut İdaresi) tarafından yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan “Sadece 310 trilyonluk (milyon) yatırımla kalmadık. Stada yaptığımız bu 310 trilyonun yanında gerek metro gerekse oradaki kavşak düzenlemesiyle birlikte oradaki yatırımın toplam bedeli 600 trilyon (milyon) lirayı bulmuştur. Herhalde böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum” dedi. Erdoğan, bu durumu “(İyilik yap) at denize, balık bilmezse halik bilir’ atasözüyle özetledi.


Ortada bırakamazdık


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan şunları söyledi: “Biz Galatasaray gibi güzide bir kulübümüzün adeta belli bir yere sıkışmış olan Ali Sami Yen’den kurtarılıp daha geniş bir alanda farklı bir stada kavuşmasını gelen talep üzerine arzu ettik. Merhum Özhan Canaydın bu talebi getirdiği zaman olumlu baktığımı, konuyla ilgili desteği vereceğimizi söyledim. Büyükşehir Belediye Başkanımla, TOKİ ile o dönemdeki Spordan Sorumlu Devlet Bakanım ile paylaştım ve bu yatırıma başladık. İhaleyi ilk alan müteahhit firma bu işi götüremedi. ‘Ne olursa olsun gerekirse TOKİ olarak bu işi bitireceğiz’ dedik. Çünkü bunu ortada bırakamazdık.”