Ergenekon Davasın'da son savunmaların yapılacağı duruşma 14 Mayıs'ta Silivri'de gerçekleşecek. Son savunmalar yapılacağı için İşçi Partisi (İP) İzmir il yöneticileri ve üyeleri 5 yıldır yargılanan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'e destek için Silivri'ye gidecekler. Gazetemizi ziyaret eden İP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Kevser Küllahçıoğlu, Ergenekon davasının koşar adım sona erdirilmeye çalışıldığını belirterek, "Ergenekon Mahkemesi, savunma hakkını ortadan kaldıran uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek son savunma sürelerini sanık ve avukatı için toplam 1 ile 2 saatle sınırladı. Bir an önce davayı bitirmek telaşına kapılanlar hukuku ayakaltına almaya devam ediyor" dedi.

İP Merkez Karar Kurulu Üyesi Ali Karşılayan ise, Ergenekon Davası'nın tamamen politik olduğunu belirterek, "Bu davanın politik olduğu daha ilk günden belliydi. Ama şimdi apaçık ortadadır. İP yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komutanları yargılanırsa ulusal tepkiyi engellemeye çalıştılar. Ancak umulan sonucu vermedi. Bu davalar insanı bezdiren tutuklamalara dönüşmüştür" diye konuştu.

İP İzmir Yönetim Kurulu Üyesi Lütfullah Kaleli ise, Ergenekon Davası'nın tarihi bir önemi olduğunu ifade ederek, "Bu dava Türkiye'de çok büyük bir leke. Bu nedenle sendikalara, basın kuruluşlarına, kitle örgütlerine son savunmaların alınacağı duruşmaya katılmaları için çağrıda bulunuyoruz. 13 Nisan Pazartesi saat 22:00'da İzmir Büyükşehir önünden Silivri'ye araç kaldıracağız" dedi.