Ak Parti Narlıdere İlçe Başkanlığı' nda düzenlenen toplantıda konuşan Attar, milletvekili olması halinde gerçekleştireceği projelerini basın ve partililerle paylaştı. Sabuhi Attar, "Milletvekili olduğum takdirde tek amacım İzmir'e ve İzmirlilere hizmet olacak" diye konuştu. TURAB  İzmir Şube Başkanı Sabuhi Attar, tekrar gündemde olan EXPO projesi için, "Bu konuda 13 Arap ülkesinin desteğini almak için ciddi çalışmalar yapılacaktır ve bu desteği alacağımız hususunda da kendimize güvenimiz ve inancımız tamdır"  dedi.


Kişi başı gelir 25 bin dolar


Ak Parti İzmir 1. bölge milletvekili aday adayı Sabuhi Attar, Narlıdere İlçe binasında düzenlediği basın açıklamasında hedeflerini anlattı: "Günümüzde, gelişmekte olan ülkeler için sürdürülebilir ve istikrarlı bir kalkınmada doğrudan dış yatırımların rolü tartışılmazdır. Sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan , geçmiş dönemlerde Türkiye'de alt yapı yatırımlarının çoğunu başarıyla tamamlamıştır ve kalan yatırımların tamamlanması   çalışmaları süratli ve güçlü bir şekilde devam etmektedir.

Sayın başbakanımızın açıkladığı gibi Türkiye'de gelecek dönemlerde halkımızın refah ve gelir düzeyi artırılarak kişi başı milli gelir 25 bin dolar seviyesine ulaştırılacaktır.

Çalışmalarımız olmuştur. Dünyanın en önemli yatırımlarından, yaklaşık 50 milyar dolarlık servete sahip Al Rajhi grubu ile birlikte İzmir'de önemli yatırımlar yapılmıştır. Bu grupla temaslarımız ve yatırımların devamı hususundaki çalışmalarımız devam etmektedir. 

'Yabancı yatırımcıyı çekeceğiz'


Şu anda Arap ülkelerinde yaşanan siyasi durumlardan dolayı, bu ülkelerin güvenli ve istikrarlı ülke arayışı içinde olduklarına değinen Attar, Bu güven ve istikrarı sağlayan ülkenin ise Türkiye olduğunu belirtti. "Vekil olduğumuz takdirde, acil bir yatırım masası kurarak, çok sayıda tanıdığımız yabancı yatırımcıyı ülkemize getirmek ve ihracat hacmimizi artırmaya yönelik çalışmalarda bulunmak üzere projeler üreterek bunları hayata geçirmek öncelikli hedefimiz olacaktır" diyen Attar, "Yabancı yatırımcı özendirilirken, üreteceğimiz ortak işbirliği projeleri ile de yerli yatırımcılarımızın güçlendirilmesine yönelik çalışmalarımız olacaktır. Bu çalışmalar İzmir ve ülkemiz genelinde hızla ve ciddiyetle başlayacaktır. Diğer önemli bir husus, tekrar gündemde olan Expo İzmir.  Bu konuda  13 arap ülkesinin desteğini almak için ciddi çalışmalar yapılacaktır ve bu desteği alacağımız hususunda da   kendimize güvenimiz ve inancımız tamdır" dedi. Ele alacakları konulardan birinin de, evi olmayanlara uygun şartlarda ev sahibi olabilmelerine imkan sağlamak olduğunu açıklayan Attar şunları söyledi: "TOKİ konutlarının, Narlıdere ve İzmir genelinde yeterli olmadığını yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde tespit etmiş bulunmaktayız. Biz bu konunun takipçisi olacağız ve izmir genelinde halkımızın hakettiği refaha kavuşmasında en önemli basamaklardan biri olan uygun şartlarda ev sahibi olabilmelerine yönelik çalışmalar yapacağız."