Dernek Başkanı Ali Karaibrahimoğlu ve üyeleri ile birlikte kahvaltı ederek projelerini paylaşan Kar; daha sonra; burası "engelsiz kürsü"dür diyerek dernek üyelerinin sorunlarını ve beklentilerini dinledi. Sağlıklı insanların bile hayatını idame ettirmekte zorlandığını günümüzde engelli insanlarımızın daha fazla mücadele vermek zorunda kaldığını belirten Fikret Kar, "Ben kimseye engelli olarak bakmıyorum. Yaşamın zorluklarını sizler daha fazla yaşıyorsunuz. Maalesef Türkiye'de engellilere gereken ilgi gösterilemiyor. Sizlerin sosyal yaşantınızı biraz daha kolay hale getirmek en öncelikli görevimiz. Bunlar içinde derneğimizle birlikte projeler hazırlıyoruz" diye konuştu.

Engelliler, devletten dertli


Dernek üyeleri özellikle engellilere verilen desteğin kesilmesi nedeniyle maddi zorluklar çektiklerini belirtirken, kendilerine verilen engelli kartlardan eşlerinin ve çocuklarının yararlanamamasının üzüntü verici olduğunu belirtti. CHP Gaziemir Aday Adayı Fikret Kar, bu sorunların takipçisi olacaklarını, yerel yönetim fırsatı verilirse de, sorunlarının çözümü için canla başla çalışacaklarının sözünü verdi.

Öpülesi eller

Toplantı sonunda Fikret Kar, geçirdiği çocuk felcinden bu yana elleri üzerinde yürüyen 50 yaşındaki Fatma Alptekin'e 1, derneğe de ihtiyacı olanlara verilmek üzere 4 akülü sandalye armağan etti. Yıllar sonra akülü sandalyeye kavuşan Alptekin'in sevinci duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Alptekin'in ellerini tutan Kar, bu eller öpülesi ellerdir diyerek, Bunun bir başlangıç olduğunu belirten Kar, önemli olanın engelli yurttaşların üretime dahil edilmesi olduğunu söyledi. Yıllardır elleri üzerinde yürümek zorunda kalan Alptekin, duygulularını dile getirirken zorlanırken, yeni akülü sandalyesini deneyerek, basın mensuplarına poz verdi.