MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kültürpark 3 Nolu Hol'de düzenlenen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 25 ilçenin belediye başkan aday tanıtım toplantısına katıldı.

Bahçeli, siyasetin amacının insana hizmet olduğunu ifade ederek, milletin bir ferdi mutlu değilse, sofrasındaki ekmek dilim dilim azalıyorsa, adaletin olmadığına kanaat getiriliyorsa çok ciddi bir sorunla karşı karşıya olunduğunu söyledi. Büyüyen yolsuzluklara hesap soracak gücün MHP olduğunu ifade eden Bahçeli, "Olağan görülen kanunsuzlukların panzehiri MHP'dir. Biz İzmir'i birliğe, barışa, kardeşliğe, özel hayata saygıya çağırıyoruz" dedi.
Bahçeli, Türkiye'nin MHP'ye ihtiyacı olduğunu savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize göre, Türkiye'nin düzlüğe çıkması, engellerden ve engebelerden sıyrılması için 30 Mart altın fırsattır. Tehlikelerin alt edilmesi için 30 Mart milattır. Türkiye'nin toparlanması, nabzının düzelmesi, prangalarından kurtulması için 30 Mart nirengi noktasıdır. Emanetin sahibi aziz milletimiz 30 Mart'ta iktidarından ana muhalefetine, PKK'sından BDP'sine, HDP'sinden var olan değişik kaos tüccarlarına kadar bütün hastalıklı ve hasarlı siyaset odaklarına en ağır dersi verecektir. AKP devranı yakında kapanacaktır. AKP kervanı yolda kalacaktır. Aldatma, kandırma ve palavra iktidarı kepengi indirecektir. Recep Tayyip Erdoğan sultası, hanedanın saltanatı, hukuksuzluğun egemenliği, küstahlığın hükümranlığı, şiddetin bilirkişiliği geri gelmemek üzere bitecektir. Türk milleti 30 Mart'ta huzura uyanacak, İzmir belaları def edecektir. Buna inancım tamdır. 30 Mart, ihanetin başına çuval geçirilecek tarihtir. 30 Mart, bölünme ve parçalanma katarının devrileceği tarihtir, Türklük'e biçilen kefenin, Türk milletine hazırlanan hain projelerin, vatana örtülen kapkara örtünün delik deşik edileceği tarihtir. Kavgadan menfaat uman, çatışmadan beslenen, cepheleşmeden nemalanan tüm gruplara, tüm aktörlere, tüm işbirlikçilere milli iradenin tokadı olacaktır."

Hukuk devletinden uzaklaşıldı

 
Türkiye'nin son 11 yıldır her tarafından kuşatıldığını, yaşamadığı rezalet ve bunalımın kalmadığını savunan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ve hükümetinin komplolarla, tehlikeli kampanyalarla Türk milletinin tepesine çöktüğünü, önünü kapattığını iddia etti.

Bahçeli, telefon ve ortam dinlemeleriyle özel hayatların mahvedildiğini, mahrem bilgilerin servis edilerek insan hak ve özgürlüklerinin baltalandığını öne sürerek, şunları söyledi: "TSK'nın içinden terör örgütleri çıkarılmış, genelkurmay başkanları terörist olarak suçlanmış ve cezaevine sokulmuştur. Hazırlanan eylem planlarına atılan imzaların ıslak olup olmadığıyla ilgili izler sürülmüş, Türk askeri tabur tabur mahkemelerde sorguya çekilmiştir. Geceli gündüzlü araştırma, inceleme ve soruşturmalar yapılmış, darbeci olarak mimlenenlerin hayatı karartılmıştır. Sözde darbe davalarındaki usul hataları, sübjektif yorumlar, üretilmiş deliller, PKK'lı gizli tanıklar, vicdanlara sığmayan kararlar asrın skandalı olarak hafızalara kazınmıştır. Darbeyle hiçbir alakası olmayan terörle mücadele kahramanları, tarihin en ciddi insanlık suçuna maruz kalmışlardır. Kırılmadık kalp, yıkılmadık umut, üzülmedik mazlum, terslemedik vicdan neredeyse bırakılmamıştır. Darbecilerle mücadele propagandasıyla TSK aşağılanmıştır.

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "Türkiye'yi 17 Aralık'tan beri meşgul eden rüşvet ve yolsuzluk iddialarını örtbas etmek için her yola başvurduğunu" savunarak, "Rüşvet alıp veren faillerin, yolsuzluğun içine batan yandaşların, bürokratların, siyasetçilerin, bakanların ve hanedan mensuplarının adaletin karşısına çıkmasından aşırı korkmaktadır. İktidar, hukuka müdahale etmekte, adil yargılamayı sekteye uğratmaktadır. Savcıların görevini mevzuata uygun icra etmesine zorluk çıkarmaktadır. Polisin adli kolluk görevini tam ve eksiksiz yapmasını sabote etmektedir. Başbakan ve hükümeti anayasaya aykırı davranmaktadır. Cumhuriyet savcıları tarafından, yolsuzlukla anılan, haklarında çok vahim iddialar bulunan kişilerin mahkeme karşısına çıkarılmasına Başbakan mani olmaktadır. Ve Türkiye hukuk devleti olmaktan hızla uzaklaşmaktadır. Başbakan'a göre hedef yapılan güzel işler, demokrasi, millet ve milli iradedir. Yani ortada hırsızlık, yolsuzluk, hukuksuzluk, kapkaç, aşırma yoktur" diye konuştu.

MHP'nin İzmir adayları


Açıklanan adaylar şöyle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, Aliağa Belediyesi Adayı Serkan Acar, Bayındır Belediyesi Adayı Mümtaz Almışlar, Bayraklı Belediyesi Adayı Mehmet Toptaş, Bergama Belediyesi Adayı Özkan Karadiken, Beydağ Belediyesi Adayı Alaaddin Topçu, Bornova Belediyesi Adayı Erol Bahtiyar, Buca Belediyesi Adayı Levent Çizmeli, Çiğli Belediyesi Adayı Mehmet Yalçın Dilaveroğlu, Gaziemir Belediyesi Adayı Köksal Koç, Güzelbahçe Belediyesi Adayı Hasan Berrak, Karabağlar Belediyesi Adayı Cihan Demir, Karaburun Belediyesi Adayı Ogün Dönmez, Karşıyaka Belediyesi Adayı Lütfü Kılıç, Kiraz Belediyesi Adayı Saliha Şengül, Menemen Belediyesi Adayı Ahmet İncesu, Selçuk Belediyesi Adayı Levent Görür, Narlıdere Belediyesi Adayı Umut Göl, Tire Belediyesi Adayı Hasan Çağlı, Torbalı Belediyesi Adayı Yurdadoğ Mutlu, Urla Belediyesi Adayı Hüseyin Akgül, Dikili Belediyesi Adayı Halis Devecioğlu, Foça Belediyesi Adayı Serdar Mersin, Kınık Belediyesi Adayı Rıza Dönmez, Konak Belediyesi Adayı Adil Özyiğit, Ödemiş Belediyesi Adayı Mehmet Yılmazer.