İstanbul'daki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan protestolarla ilgili ilk yorumunu yaptı.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Burası çok önemli, saptırıldığı için çok önemli... Talimatımla Seyrantepe stadına bir istasyon eklendi. Ben Sinan Erdem Kapalı Spor Kompleksi'ni bugün tıklım tıklım dolduran kardeşlerimden asla yuhalama türü bir şey istemiyorum, çünkü sizin ferasetinize inanıyorum. Ama bir gerçeğin de bilinmesini istiyorum, değerli kardeşlerim biz hiçbir zaman ayrımcılıktan yana olmadık, olmayacağız. Kim ne yaparsa yapsın olmayacağız fakat şunun bilinmesini istiyoruz. Biz Galatasaray gibi güzide bir kulübümüzün adeta belli bir yere sıkışmış olan Ali Sami Yen'den kurtarılıp daha geniş bir alanda muhteşem bir tesise kavuşmasını gelen talep üzerine arzu ettik ve merhum Özhan Canaydın bana bu talebi getirdiği zaman olumlu baktığımı, konuyla ilgili olarak gerekli desteği vereceğimizi kendilerine söyledik. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanı ve TOKİ ile paylaştım. Biz bu yatırıma başladık, ihaleyi ilk alan firma bu işi götüremedi. Götüremeyince biz ne olursa olsun ve bu işi gerekirse TOKİ olarak bitireceğiz dedik. Çünkü bunu ortada bırakamazdık. Şimdi değerli kardeşlerim birileri çıkıyor 'Efendim Seyrantepe stadında filancanın filancanın emeği var' diyorlar. Çok açık konuşuyorum, Seyrantepe'de A'dan Z'ye yapımında Galatasaray kulübünün bir Allah kuruşu yoktur. Tamamiyle bu tesis TOKİ tarafından yapılmıştır ve Galatasaray kulübümüzün de kullanma hakkı olarak kendisine tahsis edilmiştir, anlaşmaları yapılacak daha yapılmış değil. Burada ben farklı bir kulübe, devlet bakanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir, TOKİ başkanı farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. Bunların hepsini bir kenara koyduk, çünkü Galatasaray beynelmilel, ülkemize şampiyonluklar kazandırmış bir kulübümüz. Ülkemizi uluslararası futbolda tanıtmış bir kulübümüz ve Galatasaray'a böyle bir yer yakışır dedik. Dün akşam resmi açılışını yapacağız... Teferruatına girmiyorum, tüm oradaki olumsuzluklar sahiplerinindir, Galatasaray camiasını tenzih ederim, inanıyorum ki Galatasaray camiası da bu yapılanlardan rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur. Sadece 310 trilyonluk yatırımla kalmadı bu, stada yaptığımız bu 310 trilyonun yanında gerek metro gerek kavşak düzenlemesiyle birlikte oradaki yatırımın toplam bedeli 600 trilyonu bulmuştur. Herhalde böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum. Ama biz ne diyoruz biliyor musun, 'At denize, balık bilmezse halık bilir' diyoruz. Bu istasyona bir transfer parkı, üç adet stad bağlantı tüneli ve 2500 araçlık otopark inşa edildi. İşte bütün bunları koyduğumuz zaman 600 trilyonluk bir tablo çıkıyor ortaya. Önceki akşam Seyrantepe stadına Taksim'den gelenler 10 dakikada stadyuma ulaştılar, alttan tünel bağlantısı hepsi var. Yani burada acaba kaç dakikada giderim yok artık, Taksim'den metroya bindiğimde 10 dakika sonra Seyrantepe'de Türk Telekom Arena'dayım diyorsun."


Erdoğan Arena'yı terk etmişti


Türk Telekom Arena Stadı'nın açılışına katılan Başbakan Erdoğan, bazı taraftarların protestosu üzerine Galatasaray-Ajax karşılaşmasını izlemeden stattan ayrılmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Telekom Arena'nın açılışında taraftar tepkisi nedeniyle stattan ayrılmasının ardından, bakanlar, federasyon yöneticileri ve bazı kulüp başkanları da stadı terk etmişlerdi. Galatasaray Başkanı Adnan Polat da Ajax maçının devre arasında stadı terk etmişti.