CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Konak'ta Piri Reis ve Kılıç Reis mahalleleri sakinleriyle kahvaltı yaptı. Park Kafe'deki kahvaltı öncesi hamur açan kadınların yanına giden Güler, oklavayı eline alarak, "Yemek isteyen var mı?" diye sordu. Bir partilinin "Seve seve" sözleri üzerine Güler'in, "Ben pişiden değil, oklavadan söz ediyorum" demesi, kahkahalara neden oldu. Güler'in oklavayla açtığı hamur, kızgın yağda kızartılarak, vatandaşlara ikram edildi.

Güler, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz'un yanı sıra yaklaşık 100 kişinin katıldığı toplantıda, Ak Parti'nin seçim sonucunu değiştirmek için Suriye'den gelen mültecileri kullanacağını öne sürerek, bunun önüne geçebilmek için sandık örgütlenmesinin şart olduğunu belirtti.

Kamu yönetimi profesörü olan Güler, şöyle konuştu:

"AKP saltanatını yıkmalıyız. Bu iktidarın gitmesi lazım. Suriye’den gelen mülteciler, seçimi değiştirmek üzere mahallelere serpiştirildi. Burada olmadıkları halde bilgisayar marifetiyle buraya geldiler, seçimde de oy kullanacaklar. Bu tür küçük operasyonlarla sonucu değiştirecekler. Sandıkta örgütlenmeliyiz, seçim döneminde değil, hemen şimdi. Onlar bilgisayarda hile yapıyorlarsa biz yaşadığımız yerlerde bu hileyi ortaya çıkaracağız. TBMM İçişleri Komisyonu üyesiyim. Sandık sorumlumuz, ilçe başkanına o da bana sorunlu mahalleleri iletecek. AKP’nin gücü yok, yüzde 47 illüzyondur. AKP, İzmir’i düşüremediği için kendini eksik hissediyor. İzmir düşmedikçe kendini iktidar hissedemeyecek ama Cumhuriyetin kalesi düşmeyecek. Yerel seçimlerde İzmir için çalışıp, Türkiye için sonuç alacağız. Burası aydınlanmanın parlayan kalesi. Kırgınlıkları koyun bir tarafa; zaferle birlikte o kırgınlıkları hatırlamayacağız."