Kısa bir süre önce 35 Proje de ki görme engelli yurttaşlar için verilen sözlerin tutulmadığını,  belirtilen süre içinde ‘Gören Gözlerin’ dağıtılmadığını bilgi ve belgelerle kamuoyunun bilgisine sunan Güler, AKP’nin İzmir’de kurulacak olan hastaneler hakkında da kamuoyuna yanlış ve farklı bilgiler sunduğunu belirtti.

1,2,3 TIP

35 Projenin açıklarını tek tek yakalayıp, kamuoyunun bilgisine sunan Güler “AKP 12 Haziran 2011 milletvekili seçimlerinde İzmir’e ‘TIPKENT’ kuracağını söylüyordu. Çocukları susturmak için oynanan ‘bir-iki üç…tıp’ oyunu gibi, TIPKENT’ten de sessizlikten başka bir şey çıkmadı” dedi.

İzmir’de, biri Tepecik ikincisi Bayraklı olmak üzere iki “Şehir Hastanesi” kurulacağının AKP tarafından seçim vaadi olduğunu söyleyen Güler “Daha en başından bu pek doğru değildi; çünkü hastanelerden Bayraklı’da olan yeni kurulacaktı; ama öbürü kurulmayacaktı. Tepecik’teki, halihazırda var olan dört hastanenin liselerle birlikte tek yerleşke içinde toplanmasından ibaretti” dedi.

Başbakan Farklı,  Bakanlar Farklı,  Milletvekili Farklı Konuşuyor!

En başından beri kurulacak olan iki hastane için AKP’nin içerisinde görev alan tüm kişilerin farklı konuştuğunu söyleyen Güler “Başbakan İzmir Mitinginde ‘İzmir’e 2 tane şehir hastanesi kazandırıyoruz. Bunlardan biri 1450 yataklı Bayraklı şehir hastanesi olacak, diğeri ise 1750 yatak kapasiteli güney bölge şehir hastanesi olacak’ demişti. Binali Yıldırım – Ertuğrul Günay çiftinin broşüründe Bayraklı hastanesi için 1600, Tepecik ise 1400 kapasiteli deniyordu. Seçimlerden sonra bir AKP milletvekili ise Bayraklı’ya 1640, Yenişehir Şehir Hastanesi adıyla da 1200 yataklı iki hastaneden söz ediyordu. AKP’liler hepsi farklı konuşuyor çünkü ne yaptıklarını dahi bilmiyorlar, Sağlık Bakanlığı’nın 2012 Yılı Yatırım Programı’nda ‘devlet hastanesi’, ‘yüksek ihtisas hastanesi’, ‘sağlık kampüsü’ gibi türler var, ama ‘Şehir Hastanesi’ diye bir hastane türü yok” dedi.

Seçimlerin üzerinden 10 ay geçmesine karşın TIPKENT için hiçbir şey yapılmadığını söyleyen Güler “2012 Yılı Yatırım Programı’nda İzmir’in ne Bayraklı ne de Tepecik hastaneleri var. TIPKENT, Sağlık Bakanlığı’nın yatırım programına girmedi. Acaba siyasi iktidarın İzmir’deki vekilleri bu durumu kendi Sağlık Bakanlarına sormayı düşünmezler mi?  Sorsalar iyi olur, yoksa İzmirlinin demokratik denetimi altında iyice ezilecekler” dedi.