AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal’ın dershane açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle parti disiplin kuruluna sevk edilmesinin hemen ardından bu konuda bir açıklama da AK Parti’li Ertuğrul Günay'dan geldi. Günay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sorunları asıl zemininden koparıp, tartışmanın, çözüm bulmak yerine yeni sorunlar ürettiğine dikkat çekerek, “Yurt sorunu sonrası dershane konusu da aynı yolda. Yurt sorununda eksikleri görmek ve gidermek yerine aynı evde kalan gençleri töhmet altında bırakan söylemle onları ve ailelerini incittik. Dershane konusunda da durum aynı. Kimse elbette dershanelerin sürgit devamını savunamaz. Ama, dershane bugünkü eğitim sisteminin sonucudur” dedi.

Eğitim sistemindeki aksaklıkları konuşmadan dershane kapatmayı tartışmaya açmanın, “işe, sebepten değil sonuçtan başlamak” olarak algılandığının altını çizen Günay, şöyle dedi:

YAZDIKLARIMIZ GÖNÜL GÖZÜYLE BAKANLARA


“İşe sondan başlayınca, yanlış/eksik anlaşılıyor. Herkes kendi cephesinden bakıyor. Yararlı/gerekli bir tartışma zararlı boyutlara taşıyor. Böyle konular yeterince paylaşılmadan gündeme gelince karşı fikir ve sorulara imkan vermeden yaptırım uygulayınca da demokrasi gelişmiyor. Oysa, hep söyleriz: ‘Barika-i hakikat (gerçeğin ışığı) fikirlerin çarpışmasından doğar’ diye. Ama bu sözler, nedense hep söylemde kalır.”

Cemil Meriç’ten “Her meseleyi basit bir ikileme taşımışız. Hep iki ihtimal; ikiden daha fazla düşünemiyoruz” alıntısı yaparak, bu alıntının derdi özetlediğini vurgulayan Günay, “Yazdıklarımız, sorunlara gönül gözüyle bakanlaradır; "kötü niyetlilerin şerrinden Yaradan'a sığınırım” dedi.