17- 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ardından AK Parti'den istifa edip bağımsız kalan milletvekillerinden Hakan Şükür İstanbul 3'üncü bölgeden, İlhan İşbilen İzmir 1'inci bölgeden bağımsız aday oldu. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarından sonra görevden alınan ve tutuklanan eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer İstanbul 1'inci bölgeden, Yakup Saygılı da İstanbul 2'inci bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu. Yolsuzluk soruşturmalarından sonra gözaltına alınan ve emniyet çıkışında, "Reza Zarrab soytarısına darbe yapan büro amiriyim" diyen Mehmet Akif Üner de İstanbul 2'inci bölgeden adaylık başvurusu yaptı. Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç da Ankara'dan bağımsız millletvekili adayı olduğunu twitter hesabından açıkladı.

Cemaate yakınlığı ile bilinen İzmir milletvekili İlhan İşbilen, yeniden seçilebilmek için seçim çalışmalarına başladı. İşbilen, 30 bin gönüllü kadının ev toplantılarına başladığını, gençlerin de sahada olduğunu söyledi.

Öte yandan bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay'ın 2'inci bölgedeki bağımsız adaylıktan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na nezaketsizlik olacağı gerekçesiyle vazgeçtiği öne sürüldü.