Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ekovitrin Dergisi tarafından düzenlenen “Yılın Starları” anketinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile birlikte aday gösterildiği “Yılın Bakanı” kategorisinde oyların ortalama yüzde 44.2’sini alarak “Yılın Bakanı” seçildi.

Kültür ve turizm konularında yürüttüğü çalışmalarla ulusal ve uluslararası değerlendirmelerde daha önce de ödüllere layık görülen Günay söz konusu anketteki “Yılın Bakanı” kategorisinde kullanılan 6 bin 681 oyun yarıya yakınını aldı.

Uluslararası düzeyde yayın yapan aylık ekonomi ve iş dergisi Ekovitrin oylamada ödül alanlara ödüllerini bu akşam saat 20.00’de The Green Park Otel Pendik’te düzenlenecek gecede verecek. Kanada ve Almanya’dan çok sayıda iş adamının katılacağı gecede Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Azerbaycan’ın First Lady’si Mihriban Aliyeva, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, iş adamı Ali Ağaoğlu ve ülkemizden de çok sayıda firma ile işadamı yer alacak.    

Türkiye’nin en geniş katılımlı anketi olma özelliğini taşıyan ve 251 bin 562 oyun kullanıldığı anket siyasetten iş dünyasına, bürokrasiden yerel yönetime, kamu kurum ve kuruluşlarından özel sektöre kadar 34 ayrı kategoride 102 aday arasında düzenlendi.

Günay’dan Teşekkür


Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği aracılığıyla ödül töreni öncesi duyduğu memnuniyeti dile getiren Günay halkın teveccühüne nail olmanın en büyük mutluluk ve tatmin olduğunu, Kültür ve Turizm alanında yürüttüğü çalışmaların halkımız tarafından takdir edildiğini görmenin kendisi için ayrı bir gurur ve mutluluk vesilesi olduğunu ifade etti. Günay; “Katılana ve seçilene büyük gurur yaşatan ve Türkiye’nin en geniş katılımlı anketi olma özelliği taşıyan ‘Yılın Starları’nda halkımızın takdirini kazanmak beni ziyadesiyle mutlu etti” dedi.

Bu onuru yaşamasına vesile olduğu için, Ekovitrin Dergisi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Abacıoğlu, Genel Yayın Yönetmeni Bilal Koçak ve Genel Müdür Şeref Özata’ya teşekkür eden Bakan Günay en büyük teşekkürü halkın ve dergi çalışanları ile okurların hak ettiğini dile getirdi.