Esin Gençel- CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in sosyal paylaşım sitesinde yaptığı 'Venedik Pardon İzmir' sözüne ilişkin, "Sabaha kadar twetter başında bulunup öğlene kadar uyumak yerine lütfen kentin sorunlarına odaklanın. Gökçek, sağa sola laf yetiştireceğine Ankara'nın sorunlarına odaklanmalı" dedi.

İnsan Hakları paneline katılmak için İzmir'de bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Günaydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in sosyal paylaşım sitesinde yaptığı 'Venedik Pardon İzmir' sözüne ilişkin, "Bir Ankara Milletvekili olarak Melih Gökçek'i çok iyi tanıyorum. Sabaha kadar twetter başında bulunup öğlene kadar uyumak yerine lütfen kentin sorunlarına odaklanın. Sizin sorunlarını çözmeniz gereken kentin adı Ankara'dır. 1994 yılından bu yana 18 yıldır belediye başkanısınız. Geçen sene Haziran seçimlerinden 3 gün sonra 15 Haziran'da Ankara'ya bir günde yağışın sonrasında Ankara'da tüm alt geçitlerde insanlar araçları ile beraber mahsur kaldılar. Gökçek, sağa sola laf yetiştireceğine Ankara'nın sorunlarına odaklanması Ankaralı için yararlı olacaktır. Ben Melih Beyin yerinde olsam hiç konuşamazdım. 18 yıldır Ankara'yı yöneten belediye başkanı 1 metre metro yapamadığı için 2011 yılında Ankara metrolarını yapma görevi ulaştırma bakanlığına devredilmiştir. Melih Gökçek'in Ankara için nasıl bir felaket olduğunu bir kez daha paylaşacağız. İzmir'i konuşalım ama bunu ilgilileri ile yapalım. Melih Gökçek İzmir'in ilgilisi değil" diye konuştu.

İzmir'in tüm belediyeleri CHP tarafından yönetilecek

Günaydın, Türkiye'de 100 noktada, 250 bin denek ile yaptıkları anket çalışması ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Günaydın, İzmir'de 12 noktada yaptıkları anket ile ilgili, "İzmir'de, Tire ve Bayındır hariç ilçe belediyeleri ve İzmir Büşükşehir Belediyesi CHP'li başkanlar tarafından yönetilmekte. Tire ve Bayındır'da dahil olmak üzere 2014 Mart seçimlerinde İzmir'in tüm belediyeleri CHP'li başkanlar tarafından yönetilecektir. Tarihi rekorlar kırılacak yerler var. Ancak en sorunlu olarak tanımlanan yerlerde bile CHP'nin, AKP'nin oldukça üzerinde olacak şekilde bir üstünlüğü olacaktır. Biz elde ettiğimiz başarıyı daha da yukarı çekmek için bir çaba içerisindeyiz" dedi. Metropol ilçelerde açık ara farkla AKP'yi geçtiklerini belirten Günaydın, "Buca, Bayraklı, Karabağlar, Çiğli buralarda AKP ile bir yarış olduğu söyleniyor. AKP kendini bir yarışın içinde sanıyor olabilir. Ancak bu saydığımız 4 ilçede de CHP seçimi rahatlıkla alacaktır. En ufak bir kuşku olmasın" şeklinde konuştu.

Kriz değil, üretme süreci

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Günaydın, İzmir'de yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili tartışmaları ile ilgili soruya, "İzmir gibi bir kentin katı atık bertaraf tesisinin tamamlanıp hizmete açılması gereklidir. Bunun içinde bir yer seçimi zorunludur. CHP geleneğinde bu yerin paydaşların ortak görüşleri alınarak belirlenmesi esastır. Dolayısıyla en uygun yerin seçileceğine eminiz. Bu konuda bir tartışmanın olması doğaldır. Çünkü İzmir gibi kentine ve çevresine duyarlı bir şehirde bu tartışmaları doğal karşılamak gerekir. Bu tartışmaların doğru karar alma süreçlerine katkıda bulunduğunu da saptamak gerekir. Ortaya yerde bir krizin olmadığını orta yerde bir karar üretme sürecinin yaşandığını söylemek gerekir" dedi.

Taşeronlaşmaya son vereceğiz

Taşeronlaşma ile ilgili de konuşan Günaydın, "Taşeronlaşma insan haklarına aykırıdır. CHP taşeronlaşmayı kaldırmak isteyen bir partidir. İşçinin emeği üzerinden nemalanan bir işveren yaratılmıştır. CHP iktidarında taşeronlaşmaya son vereceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi partinin bu tutumuyla paralel olarak taşeron işçisi ortadan kaldırmak için çalışmalarını sürdürmekte. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik haksız operasyonların nedeninden biri de belediyesinin bu tutumundan dolayıdır. Ne İzmir halkı ne Türkiye bu çağ dışı düzene katlanmayacaktır. İnsan onuruna dayalı bir çalışma düzeni CHP ile Türkiye'nin her yerine yayılacaktır" diye konuştu.