CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Suriyeliler için 10 bin kişilik konteyner kent kurulacağı açıklanan merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Çotlu, Düzce, Ağzıbüyük ve Karaoğlanlı köylerinin merasına geldi. Burada inceleme yapan ve köylülerden bilgi alan Tekin, traktörün römorkunda konuşma yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştiren Tekin, "Ne yazık ki Türkiye’nin dört bir yanında çok büyük sorunlar yaşanıyor. Gündemimizde ne var? Muhteşem Yüzyıl var. Geçmiş yıllara baktığımızda, Türkiye’de ekonomide 5’inci sırada olan Adana’nın, gelmiş olduğu noktayı da sizinle paylaşacağız. Pankart orada. Ne yazıyor? ’Bir şey yapmıyorsunuz, bari huzurumuzu bozmayın’ diyor yurttaşlarımız. Biz Anadolu insanıyız, Anadolu insanı aynı zamanda misafirperver insandır. Ama siz ne yapmak istiyorsunuz? Bunu sadece Adana değil, Türkiye duymak istiyor. Neyin kampını kuruyorsunuz? Neyin kampını kurduğunuzu bütün herkesle paylaşmanız gerekiyor. Valisinden cevap alamıyorsunuz, siyasetçisinden cevap alamıyorsunuz. İktidar zaten sağır, sultan, dizi izlemeyle meşgul" diye konuştu.

’ADANA’DA NELER OLUYOR?’


Tekin, tarım alanlarının, bölgenin geçim kaynaklarının olduğu bir yerde, konteyner kent kurulmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Gürsel Tekin, "Adana, jeopolitik olarak çok kritik bir bölge. Yakalanan bir militanın ’Ben Adana’da silahlı eğitim gördüm’ açıklamasını BBC’de izledim. Adana’da acaba bizim bilmediğimiz, mülteci kamplarının dışında, silahlı eğitim alınan bir kamp mı var? Bunu da sizin aracılığınızla Ak Parti yetkililerine, İçişleri ve Dışişleri bakanlarına soruyorum: Adana’da ne oluyor?" dedi.

Ülkede füze tartışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Tekin, şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz, füze tartışmaları da var. Başbakan başka bir şey söyledi, Bakan başka bir şey söyledi. Bugün gazeteye baktığımda, NATO yetkilisi ’Tetik bizde’ dedi. Bu ülkenin tetiği kimin elinde, kime soracağız? Yani buradaki sorunu, buranın dışında gelişen sorunları, iktidar yetkililerine sormak istiyoruz."

’ÖZEL DOKUNULMAZLIK OLMAZ’


Tekin, BDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili bir soruyu da, "Bu konu, Meclis’in gündeminde değil, Başbakan’ın gündeminde. Sayın Başbakan oturur, bir gün ’Muhteşem Yüzyıl’ der, bir gün başka bir şey söyler. 10 yıl önce CHP ve Ak Parti anlaşmıştı. Kim iktidar olursa, dokunulmazlık kaldırılacaktı. Niye 10 yıldır dokunulmazlık kaldırılmadı? Özel dokunulmazlık olur mu? Kalpazanlar da orada olacak, ihale fesadı yapacak insanlar da orada olacak. Özel statüyle dokunulmazlık olmaz" diye yanıtladı.