Cumhuriyet Halk Partisi’nin aktif milletvekillerinden Prof. Dr. Hülya Güven, Pazar gününü Kemalpaşa’da geçirdi. Muharrem ayı dolayısıyla Kemalpaşa Cem Evi’ndeki aşure etkinliğinde aşure kazanından, aşure ikram etti, Gençlik kolları ve ilçe örgütüyle toplantılar yaparak da siyaset kazanını kaynattı. Kemalpaşa ziyaretine İlçe Gençlik Kolları’nın kahvaltısına katılarak başlayan Güven, burada gençlerin eğitim konusundaki sorunları dinledi. Eğitimdeki mevcut durumun değerlendirildiği toplantıda Güven, özellikle iktidar partisinin eğitimde her şey yolunda gidiyormuş gibi göstermesini irdeledi. Gençlere ‘uyanık olun’ çağrısı yapan Güven, ‘‘çevrenizde, mahallenizde, kardeşiniz, yeğeniniz, komşunuz okula giden çocuğu olan kim varsa onlara sorun. Mutlaka hepsinin bir sorunu vardır. Eğitim sistemi keşmekeşliğe sürüklendi. Öğretmenlerimiz şikayet hatlarıyla itibarsızlaştırıldılar. Öğretmenlerimiz atanmadan ya da norm fazlası  olarak bekletilirken  eğitim ile ilgisi olmayan kişilerin atandığını görüyoruz. Çocuklarımızın okullara ulaşımı zorlaştırılarak kızlarımızın erken evlenmelerine, erkek çocuklarımızın da çırak olmasına yol açacak bir sistem geliştiriliyor. Buna dur diyecek de siz genç beyinlersiniz,” dedi.

PARTİYİ PARTİ YAPAN SİZSİNİZ

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’da yaptığı konuşmada gençlik ve kadın kollarının önemi üzerinde durdu, gençlere ‘gelin sorun, bizlere danışın, siyaseti özümseyin’ çağrısı yaptı. Karakayalı, “Bir partiyi parti yapan en önemli unsurlar gençlik ve kadın kollarıdır. Kemalpaşa’da uzun bir aradan sonra Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra CHP farklı bir yapılanmaya gitti. Ben her zaman söylemişimdir. Biz 2009’da yapılan seçimleri gençler ve kadınlarla kazandık. Maalesef ülkemizde kadınlarımızın eğitim seviyeleri çok düşük. Seçimleri etkileyen en büyük unsur da kadınlarımız. Kadın kollarımıza, gençlerimize çok iş düşüyor. Ev ev, birey birey konuşarak yaptıklarımızı anlatmamız gerekiyor. Bizim kapımızın önü Kemalpaşa. Herkes kendi kapısının önünü temizlerse ülke tertemiz olur. Bizim kapımızın önünü süpürmemiz gerekiyor. Ben 7 gün 24 saat her koşulda sizin yanınızdayım” diye konuştu. 

O KOLTUĞA SAHİP ÇIKACAĞIZ

CHP Kemalpaşa Gençlik Kolları Başkanı Nevzat Efe de konuşmasında kenetlenme vurgusu yaparak, “Hepimiz her şeyin farkında. Bizim şu anda tek amacımız partimize yapılan haksız muamelelerden dolayı kenetlenmektir. Hedefimiz hep birlikte çalışıp Kemalpaşa’yı tekrar kazanmaktır. Burada Belediye Başkanımız Rıdvan Karakayalı’ya tüm gençlik kolları adına söz veriyorum, o koltuğa başkasını oturtturmayacağız. Biz gençlik olarak destek bekliyoruz”dedi.