Harvard Tıp Merkezi uzmanlarından Dr. Emrah Altındiş’in “Türkiye’de insanlar ölürken geceleri nasıl uyuyorsunuz? Böyle bir devletin başında olmaktan utanmıyor musunuz?” sorusu salonda buz gibi hava estirdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün soğukkanlılığını koruduğu görüldü. Panelin soru-cevap bölümünde, yaklaşık 150 katılımcının önünde gerçekleşen diyalog şöyle:

Altındiş: “Gezi olaylarının yıldönümündeyiz. Geçen sene Nobel ödüllü meslektaşlarımızla Science (Bilim) dergisinde bir makale yayınladık. Sizin başında olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin 8 vatandaşını öldürdüğünü, 90 insanımıza kafa travması yaşattığını, 9 insanın gözünü yitirmesine sebep olduğunu, binlerce insanı gaza boğduğunu belirttik ve protesto ettik. Fakat Türkiye’de şiddet devam ediyor. Günde 3 kadın öldürülüyor, 4 işçi iş kazalarında katlediliyor. Roboski (Uludere) katliamında sizin başında olduğunuz ordu, 34 kişiyi öldürdü. Siz böyle bir devletin başında olmaktan utanmıyor musunuz? Ellerinizden kan akıyor görmüyor musunuz? Nasıl utanmadan bize burada demokrasi yalanları söylüyorsunuz? Geceleri nasıl uyuyorsunuz? Sizin başbakanınız 14 yaşındaki çocuk için terörist diyor.”
(Bu sırada korumaların ‘sen insan değilsin’ dediği duyuldu)

Gül: “Şimdi beni sen dinle. Kimse sana böyle soru sorma hakkı vermez.”

Altındiş: “Türkiye’de dayak yerdim.”

Gül: “Bu olaylar başka ülkelerde de oluyor. Gezi parkında sağduyulu bir hareketle başlayan eylem, ilk başta doğru bir şekilde kontrol edilemeyince yasadışı örgütler bunlara katıldı. Bunlar tabii ki çok üzücü.” (Hürriyet)