Kurulun esasa geçtiği sürece bazı maddelerin yürütmeliğini durdurabileceğini ifade eden Kılıç, "Paketin tamamını iptal etmek gibi yol yok tabii. Zaten esasıyla ilgili başvuru bildiğim kadarıyla 4-5 maddeye gelmiş durumda. Onlar görüşülecek, onun dışındakiler için böyle bir başvuru yok." dedi.

Gazetecilerin Anayasa Mahkemesi anayasa değişikliğinde esasa girer mi girmez mi? sorusuna Kılıç, "Tartışılacak konular bunlar. O nedenle bir şey söyleyerek sizleri yanıltmak ya da yanlış bir yoruma meydan vermek istemiyorum." şeklinde cevap verdi.

'Bu süreçte en kritik isim olarak Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak sizi gösteriyorlar.' yorumuna ise Kılıç şöyle cevap verdi: "Hayır orda başkan da 11 kişiden bir kişidir. Bir oyu var, diğer arkadaşların da bir oyu var. Şüphesiz gündem belirlemede oturup kendi keyfime, kendi doğrularıma göre karar verecek değilim. Arkadaşlarımızın düşünceleri almak suretiyle bu konuda gerekli bir çalışma düzeni ve gerekli bir yol haritası çizeceğiz."

Bir gazetecinin anayasa değişikliklerin sadece şekil yoluyla incelenebileceğini hatırlatarak bu aykırılık iddiasını önleyebilmek için esasa ilişkin bir değerlendirme yapmak zorunda kalacak mı? sorusuna Kılıç, "Daha önce türban yasasında da 4. maddeden hareket ederek teklif edilmesi mümkün olmayan bir konun teklif edilmesi nedeniyle şekilden girerek esasa gitti. Yani dediğim gibi bu konuda nasıl bir yol izleneceğinin kararını verecek olan kurulumuz. Herhangi bir değerlendirme yapmam son derece yanılış olur." diye cevap verdi.