Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, TEPAV tarafından düzenlenen ‘Kadın Girişimciliği:Mitler ve Gerçekler’ konulu toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı ile kimsesiz çocuklara yönelik gerçekleştirilen projeye ilişkin bir soru üzerine, "Bunu yıllardır yapıyoruz. Sayın Başkan ile bir yıl önce de bu protokolü güçlendirdik. Çocuklarımızı her yönden geliştirmek istiyoruz. Bir yandan fiziki ihtiyaçlarını gidermek bir taraftan akademik başarılarını güçlendirmek istiyoruz. Diğer yandan da değerler eğitimini vermek istiyoruz. Milli ve manevi değerlere uygun olarak çocuklarımızın vatana millete faydalı çocuklar olarak yetiştirilmesini önemsiyoruz. Çocuğun tek başına fiziki ihtiyacını giderdiğin zaman bir annenin, babanın vermesi gereken eğitimleri vermediğiniz de bir şeyler eksik kalıyor. Çünkü onların annesi babası biziz. Kurumsal manada da bu tür destekler gerekiyor… Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içinde çocuklarımızın ihtiyacı olan Matematik’i, Coğrafya’yı nasıl öğreniyorsa, milli manevi değerlerini, inançlarının ve değerlerinin getirdiği eğitimi de almaları onların temel ihtiyacı. Bu yapılan protokol o ihtiyacı gidermek için yapılıyor. Yıllardır da yapılıyor." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Şanlıurfa’da 15 yaşında bir kız çocuğunun ‘babam beni okuldan alacak, amcamın oğlu ile evlendirecek, okumak istiyorum’ diye bir talebi var.” şeklindeki sözleri üzerine Şahin, “Ben Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun bir evladıyım. Kızlarımızın eğitimde fırsat eşitliği sağlamasını istiyoruz. Ataerkil bakış açısına göre okumak isteyen kızlarımızın çocuk yaşta evlendirilmesine karşıyız. Devlet olarak ilgili valilikle, il müdürlüklerimiz ile bu işlerin birebir takipçisiyiz... Bu aileyi de takip edeceğim. Gerekirse anne ve babası ile de görüşeceğim. Bütün eğitim aşamalarını bitirdikten sonra yine amcasının oğlu ile evlenmek istiyorsa o onun takdiridir." dedi.

Bakan Şahin, panik butonunun hayata geçmesi ile ilgili de, “Panik butonumuzda, aile mahkemesi hakiminin karar vermesi gerekiyor.” dedi. Bu konuda, ‘her isteyen buton alabilecek’ gibi bir yanlış algılama olduğunu söyleyen Şahin, “Yeniden söylüyorum, aile mahkemesi hakimi olan vakayı inceleyip, evden uzaklaştırma verecekse, evden uzaklaştırma verdiği bireylere güvenlik butonunu verecek. Biz Emniyet ile, Şiddet İzleme Merkezimiz ile her vakanın birebir takipçisi olacağız.” ifadesini kullandı.