Hatta bu diktatörlüğü süresince çıkardığı kanunlarla binlerce insanı gaz odalarında öldürdü. Peki, Hitler hükümetini seçen yine halk değil miydi? Doğru muydu? Elbette değildi. Bu yüzden de doğruluk kriteri, oy ya da kamuoyu yoklaması değildir. Doğruluk kriteri, doğrunun ta kendisidir" diye konuştu.


Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Nereye Gidiyor" adlı panele konuşmacı olarak katılan CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi İsa Gök, panel öncesi CHP Ayvalık İlçe Örgütü'ne nezaket ziyaretinde bulundu.


Önceki gün saat 10.00'da gerçekleşen ziyarette, CHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Hüsnü Erol, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP'li belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili hazır bulundu. Ziyarette konuşan CHP Ayvalık İlçe Başkan Vekili Bülent Denizoğlu, partisinin PM Üyesi ve Mersin Milletvekili İsa Gök'ün davetlerini kabul ederek gelmesinden ve Ayvalık'ta bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ayvalık CHP binasının bir ilçe örgütünden çok bir il örgütü gibi çalıştığını söyleyen İsa Gök, Denizoğlu'ndan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi alırken, parti içi eğitimlerin önemini anlattı. Haziran ayında yapılacak genel seçimlerin ardından CHP Genel Merkezi olarak geniş kapsamlı bir tüzük kongresi yapılmasının gündemde olduğunu kaydeden Gök, söz konusu kongrede parti içi eğitim adına çok ciddi reformların yapılması için projelerin hayata geçirilmesinin öngörüldüğünü belirtti. Milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin parti politikalarına uygun tavırlar ortaya koyması gerektiğini kaydeden Gök, genel seçimler sonrasında yapılacak tüzük kurultayında partinin yan kurumları olan Gençlik ve Kadın kollarının her birinin kendilerine ait bir mali yapısının bulunacağı bir kurum kimliğine kavuşmasını hayal ettiğini söyledi.

Doğruluk kriteri, doğrunun ta kendisidir

Mütevazı kişiliği ve bilgi birikimi ile partililerin sempatisini kazandığı gözlenen CHP Mersin Milletvekili ve PM üyesi İsa Gök, basın mensuplarının sorularını da yanıtladığı ziyarette, bir soru üzerine kamuoyu yoklamalarının toplumsal bir mühendislik olduğunu ancak, kamuoyu yoklamalarının çoğu zaman çeşitli yönlendirmelerle şekillendiğini belirterek, "Toplumsal olaylarda matematiksel formüller doğruyu vermez. Önemli olan ideal doğrudur. Yakınçağa bakacak olursanız Hitler'in diktatörlüğünü seçimle kurduğunu görürsünüz. Hatta bu diktatörlüğü süresince çıkardığı kanunlarla binlerce insanı gaz odalarında öldürdü. Peki, Hitler hükümetini seçen yine halk değil miydi? Doğru muydu? Elbette değildi. Bu yüzden de doğruluk kriteri, oy ya da kamuoyu yoklaması değildir. Doğruluk kriteri, doğrunun ta kendisidir" diye konuştu.

İsa Gök Mısır örneğini verdi

Mısırda, Hüsnü Mübarek'in son seçimlerde çok yüksek alması sonucunda Mısır Parlamentosu'nda yüzde 70 oranında ki sayısal çoğunluğun karşısında sadece yüzde 30 oranında bir muhalefet olduğuna dikkat çeken İsa Gök, "Bugün yaşanılan olaylarda herkes Hüsnü Mübarek'in haksız olduğunu söylüyor. Ama Mısır'daki seçimlere bakıldığında, Mübarek haklı... O zaman sosyal olaylara bakıldığında, bunların oyla ya da kamuoyu yoklamalarıyla bir ilgisinin olmadığını çok rahatlıkla görebilirsiniz. Yani 'doğru' farklıdır. Mesela, kamuoyu yoklamalarında A partisinin iyi oy alması iddia ettiği şeyin doğru olduğunu göstermez" dedi.
CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı'nda gerçekleşen sohbet havasındaki ziyarette ülke gündemindeki konuları da değerlendiren Gök'ün, tatminkâr anlatımı ve alışılagelmiş siyasetçi profilinden farklı politikacılığı partililerden tam not aldığı gözlendi.