Başkanlığını eski belediye başkanlarından Ahmet Sarışın ve Cengiz Bulut'un yürüttüğü dernek ziyaretinin gündeminde ise bütünşehir yasası vardı. CHP İzmir İl Başkanı Engin, ziyarette yaptığı konuşmada hükümete yüklendi. Engin, bütünşehir yasası sonrasında 1500 olan belediye sayısının kapatılarak yarıya düşürüldüğünü belirterek, "İzmir'in kapatılan tüm beldelerinde referandum yaptık. 24 belediyede düzenlediğimiz referandumlara halkımız yüzde 60 oranında katılım gösterdi. Vatandaşa büyük beklenti yaratan iktidar, halkın görüşüne aldırmadan bu beldeleri kapattı. İsraf, çarpık kentleşme kaynak tasarrufu gibi gerekçelerle karşımıza çıkan hükümet, demokrasiyi yerle bir etti. O zaman Ankara'daki TBMM'yi de kapatın. Madem öyle, her şeyi Ankara'dan idare edelim, belediyelere ne gerek var? Biz bu iktidarın uygulamalarını parti olarak sonuna kadar yanlış buluyoruz" diye konuştu. Belediye başkanlarının özlük haklarında ve sosyal güvenceleri konusunda yapılacak olan iyileştirmelerin ekonomiye ve bütçeye herhangi bir yük getirmeyeceğini ifade eden Engin, eski belediye başkanlarının halen topluma örnek olan çalışmaların altına imza attıklarını da kaydederek, birliğin çalışmalarına destek olunması gerektiğini belirtti.

Kabul edilemez

Engin, İmralı süreci ile ilgili olarak, "Ülkeyi götürdükleri yer itibarı ile baktığımızda, her bakımından büyük zafiyetlerle dolu bir ortamdayız. Başbakan rahatlıkla terör örgütü ile görüşüyor. Vatandaşın da terörün çözülmesine dönük talepleri artmışken, yine saldırılar düzenleniyor. İşte bu kabul edilebilir bir durum değil. Sözde 'anlaşma yaptık' diyorlar. Bir terör örgütü anlaşmalara uyar mı? Devletin muhatabı terör örgütü olabilir mi? Bu devlet hepimizi temsil ediyor" dedi.

CHP'ye ihanettir

Yerel seçim çalışmaları hakkında açıklamalarını da anlatan Engin, "Örgütsel yapımızı yeniliyoruz. Demokrasiyi geliştirmeye çalışıyoruz. Siyaset ve demokrasinin böylesine zor yürütüldüğü bir dönemde, biz bu alanda önemli adımlar atmayı başardık. Üye yapımızı da güçlendiriyoruz. Kentin en büyük sorunu kötü yapılanmış olması ve plansız göç ile büyümesi. İzmir'in nüfusu 10 milyona yakın olacak. Bu kenti doğru yönetmek ve iyi planlama yapmak bizim göreviniz. Önemli olan bu göçü doğru kullanmak. Biz 20-30 yıl sonrasını düşünerek plan yapıyoruz. CHP'nin tarihini karalamak ülkenin tarihini karalamakla eş değerdir. CHP'yi toplum gözünde küçük düşürmeye çalışmak, itibarsızlaştırmaya çalışmak geleceğe yapılan bir ihanettir" diye konuştu.

Öztürk: Yeniden aday olurum

Eski Çiğli Belediye Başkanı Galip Öztürk, ise "Kimse hayal görmezsin. Tüm partiler belli bir sisteme uymuştur. Herkes atama ile gelecek ve aday olacaktır. Parti Genel Başkanı ile aranızı iyi tutun. Tüm partilerin genel başkanlarında bu alışkanlık var. Bu bir "Özal hastalığıdır. Her şey genel başkanın ağzından çıkan tek bir lafa bakıyor. Onun için genel başkanla münasebetlerinizi iyi tutun. Ben yeniden belediye başkanlığına adayım ve hizmet etmeye talibim" dedi.