İdamla yargılandığı şehirden aday adayı olan Özdağ, anayasa değişikliği referandumunda "evet" oyu kullanan eski ülkücüler arasında yer almıştı. Özdağ, söz konusu davada hüküm giyip 5,5 yıl hapis yattıktan sonra merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte siyaset yaptı. Bir süre BBP Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Doç. Dr. Özdağ, başlattığı demokratikleşme sürecine katkı sağladığı için AK Parti'yi tercih ettiğini söyledi. Özdağ, referandum sürecinde MHP'nin tutumunu da bu sebeple eleştirdiklerini kaydetti.

Referanduma da katkı

Ülkücülerin "evet" oyu kullanması için Av. İrfan Sönmez'le birlikte hazırladıkları deklarasyonun MHP tabanında büyük yankı uyandırdığını anlatan Selçuk Özdağ, hükümetin başlattığı Milli Birlik ve Kardeşlik projesinin, yeni dönemde de Türkiye'nin en önemli demokratikleşme hamlesi olacağını kaydetti. Özdağ, "Türkiye'nin demokratikleşmesini en üst seviyede gerçekleştirmek, AK Parti'nin ideali. Bu ideale önemli katkı koyacağıma inanıyorum. Bunda rol almak, benim için bahtiyarlıktır. Türkiye, dünyanın parlayan yıldızı olmaya başladı. Bu yıldızın teminatı, AK Parti'nin iktidarda gösterdiği başarıdır" şeklinde konuştu.
Referandum sürecinde ülkücü arkadaşlarıyla ülkenin demokratikleşmesine katkıda bulunduklarını söyleyen Özdağ, "Yeni anayasa referandumlarında da çok ciddi katkı koyacağıma inanıyorum. AK Parti sadece Türkiye'de değil, dışarıda da meşruiyetini sağlamlaştırmış bir partidir" dedi. Selçuk Özdağ, idamla yargılandığı dönemde gönüllü avukatlığını yapan Bülent Arınç'la birlikte Manisa'da çalışmaktan büyük onur duyacağını sözlerine ekledi.