Bayraklı Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, görevinden istifa ederken, yerel seçim öncesi yaptığı meclis üyeliği başvurusunu geri çekti. Partideki birçok kişinin, son zamanlarda parti başarısından çok kendi ikballeri için çalıştığını belirten Boztepe, "Aktif siyaset yaptığım partimdeki görevimi bırakıyorum. Yeni dönem için de talip olduğum meclis üyeliği görevinden çekiliyorum." dedi.

Bayraklı'da Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a karşı yaptığı etkili muhalefet ile tanınan AKP Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, görevinden istifa etti. Belediye meclisinde uzun süredir 'grup başkan vekili' olarak görev yapan Boztepe, 2007 yılında İl Genel Meclis Üyesi iken Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte AKP'ye katılmıştı. Partide, o dönemden itibaren meclis üyeliği, grup sözcülüğü ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevlerinde bulunan Boztepe, son bir yıldır da grup başkan vekili olarak görev yapıyordu. Boztepe, partideki görevlerinden ayrılırken, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi de yaptığı meclis üyeliği aday adaylığı başvurusunu da geri çekti.

Görevinden istifa ettiğini ve meclis üyeliği başvurusunu geri çektiği, parti üyeliğinin ise devam ettiğini yazılı açıklamayla duyuran Boztepe, 2009 yılında Bayraklı Belediye meclis üyeliğine seçildiğini, meclis üyeliği döneminde yüzlerce soru önergesi verdiğini, grup sözcülüğü, grup başkan vekili ve SKM Başkanlık görevlerini yürüttüğünü hatırlattı.