İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Karaburun’a uzanan 55 kilometrelik yeni yolun tamamlanmasıyla ilçeye ulaşımın kolaylaştığına dikkat çeken İlkay Girgin Erdoğan, seçimin hemen sonrasında ilçenin gelecek 20 yılının öngörülebileceği bir Stratejik Plan hazırlığına başlayacaklarını söyledi. Karaburun’un ilk kadın belediye başkan adayı olmasının kendisine ayrı bir sorumluluk daha yüklediğini vurgulayan Erdoğan, özellikle kırsal kesimdeki kadınların gelirini artırıcı projelere daha fazla önem vereceğini belirtti.

Taklit etmeyeceğiz

Karaburun’da turizm sektörünün gelişimi için çok özgün bir proje uygulayacaklarına dikkat çeken İlkay Girgin Erdoğan, şu açıklamaları yaptı:

“Başkanlığımız sürecinde önceliğimiz; ilçemizin doğal güzelliklerini bozmadan, ekonomik gelişimini sağlamak olacak. Biz Türkiye’de çok az ilçede bulunan güzelliklere ve avantajlara sahibiz. Bu güzellikleri önce koruyacak, sonra katma değere çevireceğiz. Doğal dokumuzu bozarsak, Karaburun’un özgünlüğünü kaybetmiş oluruz. Biz bir Çeşme, bir Alaçatı, bir Kuşadası değiliz. Onları taklit eden bir ilçe olamayız ve olmamalıyız. Bu ilçelerin yaptıkları hatalardan çok önemli dersler çıkardık. Karaburun turizmde insanlarımızın arayıp bulamadıklarını onlara sunan olacak.”  

Erdoğan, Karaburun’un 10 bin 600 olan yerleşik nüfusunun, yaz aylarında bazı günler 100 binin üzerine çıktığına işaret ederek, altyapıda ve arıtmada yaşanan sorunlara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hızlı çözümler getireceklerini sözlerine ekledi.