İnce, "Ben şimdi Ömer Dinçer'e sesleniyorum; dünyanın hangi ülkesinde 4+4+4 eğitim sistemi var? Bana bunun cevabını versin. Ben onun sorusunun cevabını bakanlığın kitabıyla veriyorum" dedi.

İnce, 4+4+4=12 yıllık kesintisiz eğitim tartışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümet çevrelerinin medya aracılığıyla bu konuda kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini savunan İnce, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 'Dünyanın neresinde kesintisiz eğitim var, anlatsınlar' dediğini belirterek, içinde Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik'in fotoğrafının da bulunduğu ve bakanlık tarafından yayınlanan bir kitabı gösterdi. Bu kitapta kesintisiz eğitimin olduğu ülkelerin sıralandığını belirten İnce, "Ben Ömer Dinçer'e bakanlığın kitabı ile cevap veriyorum. Çek Cumhuriyeti 6-15 yaş arası kesintisiz eğitim, Danimarka 7-17 yaş arası, Estonya 7-16 yaş arası, Finlandiya 7-17 yaş arası, İsveç 7-16 yaş arası, Litvanya 6-16 yaş arası, Macaristan 6-14, Portekiz 6-16 böyle devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi kitabında dünyanın çeşitli yerlerindeki kesintisiz eğitimi anlatıyor. Ben şimdi Ömer Dinçer'e sesleniyorum; dünyanın hangi ülkesinde 4+4+4 eğitim sistemi var? Bana bunun cevabını versin. Ben onun sorusunun cevabını bakanlığın kitabıyla veriyorum" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Mardin'de PKK'ya seslenerek 'Çekin elinizi çocuklarımızın üzerinden' dediğini belirten İnce, "Şimdi Sayın Başbakana ve PKK'ya sesleniyorum; Başbakan doğru söylüyor 'çekin elinizi çocuklarımızın üzerinden. Sayın Başbakana sesleniyorum; çekin elinizi çocuklarımızın üzerinden. Sandıkta oyumuzu, Deniz Feneri'nde paramızı, şimdi de çocuklarımızın geleceğini çalmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin geleceği, çocuklarımızın geleceği Başbakanın intikam duygusuna kurban edilemez" dedi.

İnce, 8 yıllık kesintisiz eğitimin '28 Şubat ürünü' olmadığını söyleyerek, "8 yıllık eğitimin altında araştırırlarsa rahmetli Erbakan'ı da görebilirler. 70'li yıllarda CHP-MSP koalisyonunda bunlar görülebilir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, 'Bana hendek atlattılar' diyerek halkı kandırdığını belirten İnce, "Bu doğru değil. 80 öncesinde, Sayın Başbakanın üniversite sınavlarına hazırlandığı yıllarda sadece İmam Hatiplere özgü bir durum değildi bu. Ziraat okulları vardı, maliye okulları vardı, polis koleji, ticaret lisesi, endüstri meslek liseleri, o zamanki adıyla sanat okulları. Bunların hepsi klasik lise mezunu olabilmesi için fark derslerini vermesi gerekiyordu. İmam Hatip de bunlardan birisiydi. İmam Hatiplere özgü bir zorluk yoktu. Duygu sömürüsüne gerek yok, mağduriyet numaralarına gerek yok" diye konuştu.

"5 GRUP BAŞKANVEKİLİ İLE TELEVİZYONDA TARTIŞALIM"

Başbakan Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile televizyon programına katılamamasını anladığını ifade eden İnce, "Şimdi diyorum ki, bu teklifte imzası bulunan beş grup başkanvekilini, ben tek başıma geleceğim, onlar beşi bir yerde gelsinler, halkın önünde istedikleri bir televizyon kanalında, istedikleri yanlı bir moderatör eşliğinde bu konuyu tartışalım" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Mardin'den Milli Eğitim Komisyonu'nun hafta sonu da çalışması talimatı verdiğini belirten İnce, şunları kaydetti:
"Sayın Başbakan, siz yürütmenin siyasi kanadının başısınız. Yasamanın başı Meclis Başkanıdır. Siz yürütmenin siyasi kanadının başı olarak Mardin'den yasamaya talimat veremezsiniz. Dünyanın hiçbir demokrasisinde bu yoktur. Sayın Cemil Çiçek'i göreve davet ediyorum. Buna hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Cemil Çiçek bu Meclis'in başkanıysa, yasamanın başkanıysa açıklama yapmalıdır; 'ne diyorsun sen, sen yasamaya talimat veremezsin' demelidir."

Başbakan Erdoğan'ın dün komisyonda 12 saat konuşan CHP'li milletvekili ile ilgili '12 saat ne konuştun? Sen eğitimden anlamazsın' dediğini belirten İnce, "Sayın Başbakan promter'ı bir kaldıralım da senin hangi konuda ne anladığın bir ortaya çıksın. Camdan okumaya benzemez bu. Camdan okuyunca kültürlü, candan konuşunca küfürlü bir başbakan olduğunuzu biliyoruz. Kaldır o promter'ı bir görelim. Bir kere bozuldu, ne hale düştüğünü bütün Türkiye gördü" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 8 yıllık kesintisiz eğitimin zararları ve sakıncalarının neler olduğunu açıklamasını isteyen İnce, "Hükümet çevresinden de bir kişi 8 yıllık kesintisiz eğitimin zararları şudur demedi. Buradaki inatlaşmadan, intikam duygusundan vazgeçmesini istiyorum AKP'nin" diye konuştu.

MİT'ÇİLER İÇİN İFADE İZNİ

MİT Müsteşarının ifadesi için Başbakandan izin istendiğinin hatırlatılması üzerine ise İnce, "Başbakanın izin vermeyeceği kesin herhalde. O kanunu niye çıkardılar o zaman. Ama savcının da Danıştay'a gitme hakkı var. Sonuçları hep beraber göreceğiz. Eğer savcı diretirse kendine yeni bir yer beğensin. Türkiye'de demokrasi böyle işliyor artık" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın '28 Şubat'ın son izini sileceğiz' sözleri ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Rövanşist yaklaşım doğru değil' yönünde açıklamasının sorulması üzerine de İnce, "Sayın Cumhurbaun '28 Şubat ürünü' olmadığını söyleyerek, "8 yşkanından zaman zaman umutlanmak istiyorum. Bu Sayın Abdullah Gül'le ilgili bir durum değil. Cumhurbaşkanlığı makamı ile ilgili bir durum. Cumhurbaşkanına saygı duymak istiyorum, o kişi kim olursa olsun. Ama Sayın Gül'ün uygulamaları hep bana geri adım attırıyor. Ben istiyorum ki tarafsız, halkın cumhurbaşkanı olsun. Sabahın 6'sında geçmiş MİT Kanunu'nu öğlen 13.00'te geçiren bir cumhurbaşkanından nasıl umutlanacağım? Söylediği doğru, evet rövanşist yaklaşımlar doğru değildir. Bir gün sıra başkalarına geçer. Gönül rahatlığıyla parlamentoya geldiğinde içten sevgiyle ayağa kalkmak istiyorum. İyi polis, kötü polis numaraları olabilir bunlar" şeklinde konuştu.

"ÇİÇEK, SİLİVRİ'NİN KAPISINA DAYANMALI"


Tutuklu vekillerin özlük hakları ile ilgili yapılan düzenlemeye ilişkin soruları da cevaplandıran İnce, "Merve Kavakçı ile ilgili de özel bir saplantımız yok ama numaraya da gerek yok. Yani 8 aydır tutuklu vekillerin maaşlarını ödemek Sayın Çiçek'in aklına şimdi mi geldi? Ben tutuklu vekillerin yerinde olsam dava açarım" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın 'Milletvekilliği yemin etmekle başlamaz, mazbatayı almakla başlar' dediğini hatırlatan İnce, "Mazbatayı almış milletvekilleri ne diye Silivri'de? Sayın Bozdağ hukukçudur, kendisi söyledikleri doğruysa, ey Sayın Çiçek neredesin? Milletvekili nasıl tutuklu oluyor Silivri'de. Görevini neden yapmıyorsun? Meclis Başkanı partilerin grup başkanvekillerini alıp Silivri'nin kapısına dayanmalıdır Bekir Bozdağ'ın dediği doğruysa" dedi.