Mehmet Akif Çakmak, İskender Dörtoluklar - Bir dizi açılış ve ziyaret için İzmir'de bulunan ve Ak Parti İl Başkanlığı ziyareti sırasında EXPO ile ilgili sorulan bir soruya cevap veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2015 EXPO'nun açılan davalar yüzünden kaybedildiğini ve EXPO için çıkardıkları özel yasanın Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını belirtti. Atanamayan itfaiyeciler konusuna da değinen Binali Yıldırım, "Bazı belediyeler insiyatif alarak aynı durumda olan arkadaşları işe başlatmış, yerel yöneticilerin görevi sorunları köpürtmek değil, çözümlemek" ifadelerini kullandı. Binali Yıldırım, il başkanlığı ziyareti sırasında görüştüğü atanamayan itfaiyecilerin sorunları ile ilgilenmesi için Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ı görevlendirdi.


Kavgamız İtalya'ya yaradı

EXPO için İnciraltı'na yönelik yer kavgasının artık bittiğini söyleyen Binali Yıldırım, EXPO 2020 için özel kanun çıkardıklarını ve Bakanlar Kurulu'nda imza açtıklarını söyledi. Buraya gelmeden önce de ilk imzaların atıldığını dile getiren Binali Yıldırım, "Yapacağımız her iş İzmir'in geleceği için kimse merak etmesin. EXPO 2015'i İzmir niye kaybetti? İtalyanlar şimdi ifşa ediyorlar, diyorlar ki 'Biz baktık ki İzmir çok şanslı, biz bir ayrıntı gördük: İzmir'de EXPO için atılan adımları yargıya taşıyan bir kesim var, bu bizim can simidimiz oldu. Onların bu girişimlerini belgeleyip üyelere verdik. Kendi aralarında anlaşamıyorlar EXPO'da ne işin var bunların deyip, EXPO'yu İzmir'in elinden aldık' şeklinde konuşuyorlar. EXPO için çıkardığımız yasa EXPO kazanılınca devreye girecek ve 2023 yılında kendiliğinden ortadan kalkacak" şeklinde konuştu.


İtfaiyeci adayları Belediye'ye güvenmiyor

Atanamayan itfaiyeciler ile ilgili bir soruya da cevap veren Binali Yıldırım, konuyu daha önce milletvekilleri, il başkanı ve Vali ile görüştüklerini söyleyerek, "Bu konu tamamen belediye ile arkadaşlar arasındaki bir konudur. Bu iş nedir diye onların yanında Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sordum ve anlattı durumu. Bana gerekçe olarak konunun yargıya taşındığını, yürütme durdurma kararı alındığını ve onun için işbaşı yaptıramadıklarını söyledi. Belediye, başka bir statüde işe alayım ve sorun çözülünce kendi branşlarınıza yerleştireyim çözümünde bulunmuş. Fakat görünen o ki belediye ile bu arkadaşlar arasında güven kaybolmuş ve alternatif kabul etmiyorlar. Şunu da söylemek yerinde olur; başka belediyeler insiyatif alarak bu durumda olan arkadaşları işe başlatmış, bu arkadaşlar da onları örnek gösteriyor. Malesef 60 Yaş Kartı'nda da aynı şeyleri yaşadık. Yerel yöneticilerin görevi sorunları köpürtmek değil, çözümlemektir. Kaldı ki İçişleri Bakanlığı da olumlu görüş bildirmiş, sanırım Büyükşehir'in arkadaşları işe başlatması bir sorun olmaz, emsalleri var, bakanlık görüşü var" ifadelerini kullandı.

Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından çıkışta atanamayan itfaiyecilerle görüşen Binali Yıldırım, sorunun belediye ile alakalı olduğunu ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ı konu ile ilgili ilgilenmesi için görevlendirdiğini söyledi. Daha sonra konuşurken gözyaşlarını tutamayan atanamayan itfaiyeciler ile görüşen Hamza Dağ, konunun takipçisi olduklarını söyleyerek, durumu takip ettiklerini ifade etti.
  
İzmir'de başarı hedefliyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise kendisinin İzmir'e gelmesine sürekli bir engelin çıktığını söyleyerek, "Başbakanımıza İzmir'e geleceğimizi söyleyince kendisi herkese selamlarını iletmemi söyledi. İzmir'den çok şeyler bekliyoruz, yüksek başarı hedefliyoruz. Bunu yapabilecek güçlü bir teşkilata sahibiz, İzmir'in bütün değerlerini içimize alıp muhafazakar, demokrat kimliğimizle İzmir'i bütünleştireceğiz. İzmir'in güzelliği partimizin güzelliği ile birleşecek" diye konuştu.