CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Başbakan bugün 'Ben' diyor, 'O Başbakanlık kimliğini bırakır giderim' diyor. Sen Irak’ta bebekler ölürken, camiler bombalanırken, orada milyonlar ölürken, yüz binler ölürken, sen Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ı değil miydin? Bostan korkuluğu muydun sen?" dedi.

Yalova'daki İrtibat Bürosu’nda basın toplantısı düzenleyen İnce, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi. İnce şunları söyledi:

"22 Haziran 2012. Uçağımızın düşürüldüğü tarihten bu yana Suriye kaynaklı olarak 83 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Hükümet bugün şimdi, 'Düşürülen bu uçak AKP uçağı değildir' diyor. Yani 'bir devlet sorunudur' demek istiyor Başbakan. Yine muhalefeti suçluyor. Başbakan sen bizi dinlemedin. Yani sen bu Suriye politikasını ta başlangıçta Esad’la yaptığın tatil, ortak Bakanlar Kurulu, Fenerbahçe’nin maç yapması. O günlerde de senin Suriye politikanı eleştiriyorduk biz."

'ORTA DOĞU’YU MEZHEP ÜZERİNDEN OKUYOR'

İzlenen Ortadoğu politikası nedeniyle Türkiye’nin çıkmaza sürüklendiğini öne süren İnce şöyle devam etti:

“Şimdi Başbakanın en büyük yanlışı; Birincisi Ortadoğu’yu mezhep üzerinden okuyor. Ve Türkiye’yi bir açmaza sürüklüyor. Başbakan'a şunu sormak lazım; Irak’ta çocuklar ölürken, bebekler katledilirken, camiler bombalanırken, senin hiç aklına gelmedi mi oradaki bebekler? Başbakan şimdi mi bebekleri düşünür oldu. Sınırlarımız yolgeçen hanına dönmüş. Sınırlarımız kevgir gibi olmuş, muhaliflere destek vermişsin, barış kenti olan Hatay’ı savaşın üssü konumuna getirmişsin. Bu politikaların sorumlusu biz değiliz. Memleketi batağa sürükleyen Başbakan’dır, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’dur."

'ÇÖZÜM YAYIN YASAĞI OLMUŞ'


Yaşanan son gelişmelerden de Başbakan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu sorumlu tutan İnce, şöyle devam etti:

"Yani geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin çaresine bakın. Çare, çözüm yayın yasağı olmuş. Başbakan bugün 'Ben' diyor, 'Başbakanlık kimliğimi bırakır giderim' diyor. Sen Irak’ta bebekler ölürken, bombalanırken camiler, orada milyonlar ölürken, yüz binler ölürken sen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı değil miydin? Bostan korkuluğu muydun sen?"

'MECLİS'İN ONAYI VAR MI?'

Özgür Suriye Ordusu’na destek konusunda meclis kararının olmadığını belirten İnce, "Başbakan bu olayların bir devlet meselesi olduğunu söylüyor. O zaman şunu sormak lazım; Sen Özgür Suriye Ordusu’na silah verirken, mühimmat verirken, ona destek olurken Milli Güvenlik Kurulu kararı var mıydı? Meclisin bir onayı var mı? Bunların hiç birisi yok. AKP Genel Merkezi’nden mi yürüttün sen Suriye politikasını. Bunları da sormamız lazım."