CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM'de basın toplantısı düzenledi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP'ye bir çağrı yapmak istediğini belirten İnce, “Biz AKP'lilere hukuk devleti diyoruz, onlar kendilerine göre hakim ve savcı ayarlamak derdinde.Kuvvetler ayrılığı, evrensel hukuk kuralları, yargı bağımsızlığı diyoruz anlamıyorlar. Müsteşar, İzmir'de operasyon yapıldığı gün Başsavcıyı aramış tehdit etmiş diyoruz, bunu normal karşılayan bir Adalet Bakanı var" diye konuştu.

İnce, “Komisyon raporunu bile düzgün basamayan, Anayasa Komisyonu toplanmadan ve raporunu vermeden esas komisyon raporunu yazan bir Meclis var. Anayasa'ya açıkça aykırı, hukuk devletini yok eden, Başbakan'ın oğluna hakim, savcı ayarlamaya yönelik kanun teklifinin temel yasa olarak görüşülürken bunu milletten saklamak isteyen ve saklayan bir iktidarın var.

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sözden anlamıyorlar, ikna olmuyorlar, kendilerine verilen bir talimatla hareket ediyorlar. Biatsa biat, itaatse itaat diyorlar. Ar damarı çatlamış bunların. Yüzsüzlükleri arşa çıkmış, yolsuzlukları Everest Dağı kadar olmuş bir çoğunluk diktasına ne söylersek söyleyelim dinlemiyorlar. Yolsuzluğa batmış Hükümet'e sahip çıkan bir milli irade çoğunluğu bunlar. Onlar için önemli olan hak, hukuk, adalet, yargı bağımsızlığı değil, onlar için önemli olan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıdır. Bunların anladıkları arsa, villa, dolar, kasa, para sayma makinesi, SİT alanı, bağış, rüşvet, yolsuzluk, ayakkabı kutusu. Bunlardan anlıyorlar. Sözlükleri bunun üzerine kurulu. Onun için ben de CHP grubu'nun bazı üyelerine dedim ki 'Bunlar haktan, hukuktan, adaletten anlamıyor, bunların gözünü para hırsı bürümüş, bir kampanya açsak siz bunlara ne verirsiniz, bunların gözünü neyle doyururuz, ne yapalım?' dedim. Muharrem İnce'den AKP'lilerin çocuklarına 500 saat ücretsiz fizik dersi, Samsun Milletvekili Haluk Koç'tan 500 ücretsiz muayene, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'dan kitaplarının telif hakkı, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz'den 2,5 ton zeytin, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ten 5 ton portakal, İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz cömert çıktı bir araba, İstanbul Milletvekili Melda Onur'dan 5 bilezik, Adana Milletvekili Turgay Develi'den bir kişiye helal Umre parası, Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş'ten, bir karton sigara, en cömertlerinden biri Muğla Milletvekili Nurettin Demir'den 3 kamaralı gulet, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'dan yayla evi, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu'ndan 10 ton fındık, Amasya Milletvekili Ramiz Topal'dan 10 ton Amasya elması, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum 'dan ücretsiz Anayasa dersleri ve yanında 5 Cumhuriyet altını, Ankara Milletvekili Levent Gök'ten 10 Ankara keçisi, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'dan 20 kilo Anzer balı, Muğla Milletvekili Tolga Çandar'dan 2 adet beleş konser, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ten öküz ve yanında 4 ton saman, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ten 10 ton taşkömürü, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'dan 500 kilo pişmaniye, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'den bütün AKP milletvekillerine bir şişe gülsuyu, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'ten her vekile 5 kiloluk teneke peynir, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'ten bedduaları defetme dualarını öğretme garantisi. Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'i, ne kadar uğraşsam da ikna edemedim, 'ben onlara günahımı bile vermem" dedi.

İnce, "Bu yetmiyorsa grubun tümüne bunu açabiliriz, il başkanlıklarımıza talimat verebiliriz, yurt çapında kampanyaya dönüştürebiliriz. Bu da yetmiyorsa Diyanet İşleri Başkanlığı 'sadakaları, fitrelerini, zekatlarını AKP'lilere verin' diye bir fetva yayınlayabilir. Bu da yetmiyorsa nikahlarını tazeleyebilirler, söz veriyoruz bütün CHP'liler düğünlerine gidip takı takacak. Ne istiyorlarsa yapmaya hazırız. Gözünü para, dolar, imar bürümüş bu insanlardan sadece bir şey istiyoruz. Şu yasayı geri çekin, devleti soymayın, milletin parasını çalmayın diyoruz. Bunu yaparlarsa sözlerimizin arkasındayız. CHP Grubu'ndaki milletvekillerinin hepsinin adına Grup Başkanvekili olarak medyanın huzurunda söz veriyorum bunları gerçekleştireceğiz" dedi.