Başbakan Erdoğan'a Muğla Fethiye'de hediye edilenler arasında bir kasket de vardı. Bir vatandaş kasketi alıp Erdoğan'ın başına koydu ancak Erdoğan gülümseyerek "Ben Kılıçdaroğlu muyum?" dedi ve kasketi başından çıkardı.
Bu olaya ana muhalefet partisi CHP'den hemen tepki geldi. Muğla Yatağan'da deve güreşi şenliklerine katılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, şöyle konuştu:
"Sayın Başbakan'a Fethiye'de şapka takmışlar. Hemen şapkayı çıkartıp korumalarına vermiş, 'Ben Kemal Kılıçdaroğlu muyum' demiş. Aslında Başbakan'ın birinci sorunu sayın Kılıçdaroğlu değil. Birinci sorunu şapka. Şapkayla ilgili beyninin derinliklerinde, aklının derinliklerinde bir sorun var. Takılı kalmış oraya. Yani şapkayla sorunu Cumhuriyetle olan sorunudur, Atatürk'le olan sorunudur, çağdaşlıkla, uygarlıkla ilgili olan sorunudur, Cumhuriyet Halk Partisi'yle olan sorunudur.
Bana sorarsanız şapkayı takmadığı da biraz iyi olmuş. Çünkü onun kafasının içindekilere uymamıştı. Ne içindekilere, ne de dışındakilere uymuştu zaten. Beyninin içindekilere de yakışmıyor, dışına da yakışmamış. Sayın Kılıçdaroğlu, o şapkayı taktığında yakışmıştı. Hem içine, hem de dışına yakışmıştı. Bunu vatandaşlara da sorabilirsiniz.
Ama Başbakan şapkayı rededdiyor. Takke verseler eminim takardı. Zaten orada amaç sayın Kılıçdaroğlu'nu, CHP'yi eleştirmek değil. Amaç Cumhuriyet devrimleri, kazanımları, uygarlık ve şapkanın getirdiği yenilikler. Bunlarla problemi var. O kini içinden atamamış. O duyguları içinden söküp atamamış. Sayın Başbakan'ın son günlerdeki açıklamalarına bakarsanız ruh halini çok daha iyi gözlemlersiniz."

Baykal, Muğla'da deve güreşlerini izledi

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Muğla'nın Yatağan ilçesinde düzenlenen deve güreşleri festivaline katıldı. İstanbul'dan İzmir'e gelen Baykal'ı Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık ve vatandaşlar Yatağan kavşağında törenle karşıladı. Buradan beraberindekiler ile deve güreşlerinin yapıldığı alana geçen Baykal, festivali takip eden vatandaşları selamladı. Bir süre güreşleri izleyen Baykal, daha sonra CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile birlikte Yatağan'dan ayrıldı.