Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan taziye evine gelen Tanrıkulu, Ayhan'ın kayınpederi Tevfik Yayla ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Gazetecilere açıklamada bulunan Tanrıkulu, her ölümün bu toplumda derin acılar yaratığını belirterek, bu ölümlerin sona ermesi gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin 30 yıldır ölümlerden büyük acı duyduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, "Hiçbir insanımızın ölümüne kimsenin tahammülü kalmadı. Hiçbir gencimizin ölümüne tahammüllü kalmadı. Türkiye her yeri ile çatışmaya ve ölümlere karşı çıkmalı. Partim adına dostlarıma başsallığı diliyorum. Olmasını tasvip etmediğimiz bir olay gerçekleşmiştir. Bu acıyı derinden yaşadığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava operasyonlarını protesto etmek amacıyla 29 Ağustos'ta Hakkari'nin Çukurca ilçesinden geçiş yasağı bulunan sınır hattına doğru yürüyüşe geçen gruba yapılan müdahale sırasında İl Genel Meclisi üyesi Yıldırım Ayhan yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.