CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Türkiye'de görev yapan Arap medya kuruluşlarının temsilcilerini kabul etti. Arap gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, seçimden önce Irak'a bir ziyaret planladıklarını açıkladı. "Biz Irak'ın yönetimine saygılıyız" diyen Kılıçdaroğlu, Bağdat yönetiminin izin vermesi halinde Kerkük'ü de ziyaret edebileceğini açıkladı. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ı da, Arap kadınlarını tanıması amacıyla Irak'a göndereceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Arap kadınları kendi ülkelerinin onurudur" dedi.

Haziran ayında yapılacak genel seçimler için hedeflerinin büyük olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, amaçlarının seçimlerde yüzde 40 oy almak olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye ile İsrail arasında Mavi Marmara krizi sonrası yaşanan gerginlikle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Mavi Marmara olayında İsrail'in yanlış yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, İsrail'in Filistin'i bağımsız bir devlet olarak kabul etmesi gerektiğini vurguladı.
Tunus ve Mısır'da yaşananlar sonrası hükümetin tavrını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin hiçbir ülkeye abilik yapması doğru değil. Bizler eşit ülkeleriz" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP olarak Arap dünyasıyla, Ortadoğu ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştirilmesi gerektiğini düşündüklerini vurguladı.