AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican, üç ay önce göreve atanan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'e nezaket ziyaretinde bulunarak, seçim kampanyasında hoşgörü ve dostluğu hakim kılmayı istedi. Delican şöyle konuştu:

"Türk siyasi tarihinde ciddi hizmetler vermiş olan siyasi partilerin temsilcileriyiz. İzmir'e katkı koyma çabası olan insanlarız, daha güzel bir İzmir'de yaşama çabasıyla siyasete girmiş insanlarımız. Kentlerimizde huzurlu, mutlu bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Siyasetin dili sertleşebiliyor bu doğaldır ama dostluklar baki kalmalı. Her zaman el sıkabileceğimiz bir durumda olmalıyız. Hoşgörü ve kardeşlik ortamına uygun bir seçim olacak. CHP ön seçim yaptı bizler de temayül yaptık. CHP'nin işi daha yoğun, çünkü genel başkanları İzmir'den aday. Ben kendilerine başarılar diliyorum. Bizler de partimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Siyasette karşı karşıya geleceğiz ancak birbirimizi kıran söylemlerde bulunmayacağız. Bu görevler ateşten gömlektir ama bizler buna talip olan insanlarımız. Bu sorumluluğun bilincindeyiz. Bir il başkanının derdini ancak bir il başkanı anlar."

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de siyasi arenada rakip partilerin ufak tefek atışmalarının olacağını kaydederek şunları söyledi:

"Bülent Delican, iş dünyasında beyefendiliği ile tanınan biri. CHP olarak İzmir sanayisi gelişsin istiyoruz. İktidarı bu sefer biz devralalım, 8 Haziran'dan sonra İzmir'in eksikliklerini biz yapalım istiyoruz. Önemli olan halka hizmet edebilmek. 80 ilde olmayan kadar özgür bir kentte yaşamanın onuru içindeyiz. Elbirliği ile bu kenti kalkındırmak için mücadele edeceğiz. Ziyaretiniz gecikmiş değil onurlu bir ziyaret."

'HALKIMIZ TAKDİR ETSİN'

Delican Serter'in iktidar isteyen sözleri üzerine "İl başkanının iktidar özlemini anlıyorum ama o kadar kolay değil" dedi. Delican, Serter'in her iki bölgede 8'er millevtekili hedefi koyup CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İzmir adaylığı sonrası bu rakamı yükselterek 10'er milletvekiline çıkaran hedefini soran basın mensuplarına "Baştan beri hiçbir şekilde rakam tercihinde bulunmadık, görevimizi tam yapalım, halkımız takdir etsin diyorum" dedi.

AKP İl Başkanı Delicen saat 14.00'te de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek.