Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın İzmir ziyareti krize sebep oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, havalimanında parti yöneticileri yerine eski il başkanları ve milletvekilleriyle muhalif belediye başkanları tarafından karşılanması CHP İl Başkanlığı'nın tepkisini çekti. Bu tepki de Baykal'ın parti teşkilatlarını gezme kararına yansıdı. Metropol ilçelerin belediye başkanlıkları, İl Genel Meclisi ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan farklı saatlerde randevu talep eden Baykal'ın kurmayları, aynı beklentiyi İl Başkanlığı'nda bulamadı.

CHP İl Başkanlığı'ndan saat 10.30 için randevu istendi ancak o saatte, Yerli Malı Haftası'yla ilgili basın açıklaması yapılacağı bildirildi. Daha sonra program iptal edilerek, randevunun belirtilen saate alındığı iletildi. Bunun üzerine Baykal ekibi, 11.00'e kaydırılmasını istedi. Bu istek il başkanlığı tarafından kabul edildikten sonra Baykal taraftarları, durumu "saygısızlık" olarak nitelendirdi ve aynı saatlerde Buca Gölet'te kahvaltı düzenledi. Randevu iptal edilmeyince Deniz Baykal'ı beklemeye başlayan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ve yönetim kurulu üyeleri, gelmeyeceğini öğrendikten sonra saat 11.00'de basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Bir gazetecinin, ziyaretin yapılmama sebebini sorması üzerine Bayır, "Bilmiyorum ancak şu anki mevcut genel başkanım, kendisi de dahil olmak üzere bu tip şaşaalı havaalanı karşılamalarını bildiğiniz gibi uygun bulmuyor." dedi.

Ziyaretin kendileri yüzünden değil, Baykal ve ekibi yüzünden iptal edildiğini savunan Bayır, "Gördüğünüz gibi il yönetimiyle birlikte buradayız. Hem değiştirdikleri hem de ilk ve son söyledikleri 10.30 ve 11.00 saatlerinde buradaydık ve hazırdık. Sizler de bizim gibi beklediniz ancak sayın eski genel başkanımız ve Antalya milletvekilimiz, ilimizi ziyaret etmediler. Etseydiler çok mutlu olacaktık. Kaldı ki gazetelerden okuduğum kadarıyla kendisi, beyanlarında İzmir ilinde birlik ve beraberlikten söz etmiş. Bu beni bir il başkanı olarak çok mutlu etti. Kendisinin de beyan ettiği gibi birlik ve beraberlik içinde İzmir'de CHP'yi iktidar yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Bayır, "Bu iletişim kopukluğu neden kaynaklanmış olabilir?" sorusuna ise şöyle cevap verdi:
"Onu bilemiyorum. Şu anda olay çok sıcak. Umarım bir terslik olmamıştır. Arkadaşlarımız, nerede olduğu konusunda bilgi alıyorlar. Belki de programında bir aksilik olmuştur. Organizasyonunu yapan arkadaşlarda bir aksilik olmuştur. Benim bu konuda bilgim yok."

"BAYKAL'LA KİŞİSEL BİR SORUNUM YOK"

Bayır, "Bütün ilçe teşkilatlarını, İzmir İl Genel Meclisi'ni, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı dolaşacak ama il başkanlığına gelmemesi, yönetime karşı bir tavır mı?" sorusuna karşılık, "Benim eski genel başkanıma karşı kişisel olarak hiçbir zaman karşıtlığım olmadı. Tahmin ediyorum, yanlış veya farklı bir bilgilendirme olabilir. Yoksa Sayın Baykal'ın yaptığı açıklamaları dinledim. İzmir örgütünün birlik ve beraberlik içinde bir bütün olduğunu ve İzmir'in ne kadar önemli olduğunu ifade etmişti. Dolasıyla gelseydi çok mutlu olurduk, tercih kendisine ait ve yanlış bilgilendirme olabileceğini düşünüyorum. Bunun altında bir şey aramanın CHP'ye bir yarar getireceğini düşünmüyorum." diye konuştu.

"Size gelmeyeceğine dair bir telefon geldi mi?" sorusuna, "Hayır gelmedi." cevabı verirken, "Yakışıksız bir durum değil mi?" sorusu üzerine de şunları söyledi: "Tabii ama müsaade ederseniz mazereti vardır belki, bunu daha sonra bize bildirebilirler. Onun üzerinden görüşmek gerekiyor. Şu ana kadar herhangi bir mazeret bildirilmedi."

"GENEL BAŞKANIM, KARŞILAMALARA GİTMEMİZİ İSTEMİYOR"

CHP İl Başkanı, başka bir gazetecinin, "Küskün partililerin havaalanında karşılamaya gitmesi, il başkanı olarak sizin gitmemeniz bir kırgınlığa neden olabilir mi?" sorusuna karşılık, "Bilmiyorum ancak şu anki genel başkanım, kendisin de dahil olmak üzere bu tip şaşaalı havaalanı karşılamalarını uygun bulmuyor. Örgütün örgüt içinde çalışmasını istiyor. Bu geliş gidişlere zaman ayırmamızı istemiyor. Örgüt çalışmalarımızda böyle bir gelenek yok. Nezaketen bazı belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımızın karşılamasını doğal buluyorum. Zamanı olan arkadaşlarımız gidip karşılayabilir, uğurlamaya katılabilir ancak biz çalışmalarımızı keserek katılmıyoruz. Zamanımız olsaydı biz de giderdik." dedi.

Bayır, "Sayın Deniz Baykal'ın il başkanlığı randevusuyla ilgili genel merkeze bir şey sordunuz mu?" sorusuna da şöyle cevap verdi: "Hayır, böyle bir şey sormadım. Genel merkezin de bana böyle bir telkini olmadı. Arkadaşlar ben CHP İzmir İl Başkanı'yım. İzmir'de genel başkanı temsil ediyorum, dolasıyla böyle telkinleri çok dikkate almam."