İzmir milletvekili adayları, belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarının katıldığı setçim stratejisinin çizileceği toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Bizim alkışımızı eleştiriyorlar. Korkutuyoruz. Ürkütüyoruz. Geliyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Bu ülkenin kurtuluşu CHP iktidarından geçiyor" dedi.

İzmir'de CHP'nin milletvekili adayları, il yönetimi, belediye başkanları ve ilçe başkanları Seferihisar Euphoria Aegean Resort Otel’de bir günlük kampa girerek seçim stratejisini çizdi. Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün de katıldığı toplantıda partinin "Milletçe alkışlıyoruz" olan seçim sloganı için katılımcılar bir araya gelip alkışlı fotoğraf verdi.

Bingöl, İzmir’den ön seçime giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sandıktan birinci çıkması nedeniyle İzmir örgütüne teşekkür etti. Bingöl, şunları söyledi:

"Ellerini ovuşturarak çıkacak sonuca göre hazırlık yapma içinde olanların hevesleri kursaklarında kaldı. Söyleyecek tek söz bulamadılar. İzmir örgütü işte budur. Onun için sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Belediye başkanlarımız korkmadılar, soruşturma geçirdiler, haklarında dava açıldı ama yılmadılar. Hiçbirinin iğnenin ucu kadar veremeyeceği hesabı yoktur. Sinmediler, yılmadılar, korkmadılar. Çünkü onlar Cumhuriyet'le yaşıt CHP’nin belediye başkanıydılar. 5 yıl sonunda her belediye başkanımızın çalışmaları 5’er ciltlik ansiklopedilere dönüşecek. Belediye başkanlarımız şov yapmayı bilmiyor, mütevaziler. Halk memnunsa başkanlarımız için yeter. Belediyelerin yaptığı çalışmaları anlatamıyormuşuz eleştirisi var. Baskı altındaki medya var ya, havuz medyası var ya hiçbirini görmüyor. Öküzün altında buzağı arayıp ne buluruz anlayışındalar. Bizim alkışımızı eleştiriyorlar. Korkutuyoruz. Ürkütüyoruz. Geliyoruz. Korkunun ecele faydası yok. Bu ülkenin kurtuluşu CHP iktidarından geçiyor."

Bingöl'ün konuşmasının ardından toplantı basına kapatıldı.