CHP Parti Meclisi'nde geç saatlere kadar süren topantıdan İzmir'de 1. Bölge 1. sırada şair Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok Akatlı, 2. Bölge 1. sıraya da ekonomi politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke konuldu. İki aday sabah saatlerinde açıklanan bölgeleriyle ilgili demeç de verdi. Ancak bugün saat 15.00'de iki aday yer değiştirdi. Zeynep Altıok Akatlı 2. Bölge 1. sıraya, Selin Sayek Böke de 1. Bölge 1. sıraya geçti.

Değişikliği CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan televizyonda canlı yayında açıkladı. İzmir'deki CHP'liler de değişikliği bu açıklamayla öğrendi. Değişikliğin CHP'nin 1. Bölge'deki Alevi aday çokluğundan kaynaklandığı öğrenildi. 1. Bölge'de ön seçimden çıkan adayların çoğunluğunun Alevi olması, Akatlı'nın da Alevi mücadelesinde etkin rol alması nedeniyle kendisinen ikinci bölgede daha yararlı olabileceği görüşü hakim olunca son dakika değişikliğine gidildi. Akatlı, "Babam Bergamalı, Karşıyaka'da okudu. Bu nedende son dakikada öyle bir değişikliğe gidildi" dedi.

İZMİR'DE YAPI DEĞİŞTİ

CHP İzmir'de 155 kişi milletvekili olmak istedi ancak listeye sadece 26 kişi yazıldı. CHP'nin mevcut milletvekillerinden sadece Mustafa Balbay ve Musa Çam ön seçimle, Aytun Çıray da kontenjanla aday oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, diğer vekillerle yollarını ayırdı. Alaattin Yüksel aday olmak istemezken Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven ön seçimde ilk 20'ye de giremedi. Rahmi Aşkın Türeli, Rıza Türmen, Güldal Mumcu, Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam kontenjandan aday olmak istedi ancak yer bulamadı.

'BAKANLAR KURULU KADROSU'

CHP İzmir Milletvekili olan 2. Bölge 5. sıradan yeniden aday gösterilen Aytun Çıray, kontenjandan tercih edilmesinin gensoru siyasetiyle olduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en önemli meselelerini döndürerek mecliste dile getirdim. Çok önemli iki gensoruya imza attım. Parlamentoda polemik zaferi kazandım. Verdiğim önergelerle Türkiye'nin hiç akla gelmeyen sorunlarını gündeme taşıdım. Petrol konusunda verdiğim gensoruyla uluslararası alanda ses getirdim. Bu performansımızı değerlendiren Kılıçdaroğlu, bizi bu makama layık gördü. Şimdi onun başbakanlığında Türkiye'yi CHP olarak yeniden inşa edeceğiz. İzmir bu konuda çok şanslı. Çünkü uzun yıllar sonra bir başbakan çıkaracak ve öyle bir millevekili kadrosu oluştu ki adeta bir bakanlar kurulu. Biz İzmirliler olarak bunun kıymet ve değerini biliriz. Türkiye siyasetinin odak noktası İzmir olacak. İzmir'den esen rüzgarla siyaset şekillenecek, yeni bir ikidarın müjdesini verecek."

BİRİNCİ BÖLGE

1- Selin Sayek Böke (kontenjan)

2- Musa Çam

3- Tuncay Özkan (Kontenjan)

4 -Tacettin Bayır

5- Özcan Purçu (Kontenjan)

6- Ali Yiğit

7- Murat Bakan

8- Muhsin Kurt

9- Ali Hıdır Uludağ

10- Ednan Arslan

11- Sabri Ergül

12- Sevda Erdan Kılıç

13- Turgay Bozoğlu

İKİNCİ BÖLGE

1- Zeynep Altıok Akatlı (kontenjan)

2- Kemal Kılıçdaroğlu

3- Zekeriya Temizel (Kontenjan)

4- Mustafa Balbay

5- Aytun Çıray (Kontenjan)

6-Atilla Sertel

7- Kamil Okyay Sındır

8- Ali Engin

9- Hüseyin Sezer

10- Ülkümen Rodoplu

11- Ali Kemal Elitaş

12- Taha Okan

13- Nurgül Uçar