İzmir için birçok hayali olduğunu belirten AKP  İzmir Milletvekili Aday Adayı Nezaket Emine Atasoy,  “Fayton Festivali düzenlemek istiyoruz.  Fayton kültürünün yeniden canlanması ve İzmir turizmine katkı sağlamak için istihdam yaratmak için yola çıkıyoruz. Projemizi Cuma günü İz-Ka’ya sunucaz” dedi.

Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu  bünyesinde 40 dernek ve  4 federasyonun yeraldığı İzmir’in resmi anlamdakurulan ilk konfederasyonu ünvanına sahip. Kültürel zenginliklere sahip çıkmak, insanlığa hizmet etmek, yaşanabilir sağlıklı bir kent oluşturulması amacıyla yola çıkan konfederasyon İz-Ka’ya proje hazırlıyor.  Birçok proje üzerinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Konfederasyon Başkanı Nezaket Emine Atasoy, “Fayton Kültürü’nün canlanması için İzmir’de fayton festivali düzenlenmesini istiyoruz.  İstihdam yaratmayı planlıyouz. Ulusal ve uluslarası davetlilerimiz olacak. Roman Kadınların ürettiği ürünler satılacak. Roman Kültürü de tanıtılacak. Farklılıklarımızla zenginleşerek yaşayacağız” diye konuştu.


“İzmir’e katkı sağlamak istiyoruz”


Buca Kaynaklar’da Dağcılık Turizmini geliştirmek için de proje hazırladıklarını söyleyen Atasoy, “Safari  turizmini kaynaklarda gelitirmek için de bir çalışmamız var. Safari turizmini kaynaklarda geliştirmek için sunulacak. Burada yaşayan köylü kadınların el emekleri orada satılacak. Yöresel  yemekler  yapılacak, satılacak” dedi.