Temayül yoklamasında 1. Bölgeden bayan olarak en yüksek oyu alarak tüm dikkatleri üzerine toplayan Kök, "Bu benim için daha başlangıç, kendimi anlattıkça hem AK Partililer'in hem de İzmirliler'in beni daha çok seveceğine inanıyorum. Temayül yoklamasında AK Parti teşkilatının bana göstermiş olduğu teveccühe de en içten teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.


Dünyanın en büyük siyasi örgütü


AK Partili olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Kök, "AK Parti Kadın Kolları'nın Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde teşkilatlanmış ve üye sayısı 1 milyon 650'e ulaşmıştır. Bu sayısıyla dünyanın en büyük siyasi örgütüdür. Ben de dünyanın en büyük siyasi örgütünün bir üyesi olmaktan onur duyuyorum. Buna rağmen bayan milletvekili sayısı istenilen seviyede olmaması beni çok üzmektedir. Mecliste bayan milletvekili sayısının artması gerekir bende bu yüzden aday oldum" dedi.

İzmir'de 11 yıldan bu yana Estetik Sağlık Merkezi sahibi olduğunu kaydeden Kök, "Halen uluslararası sağlık turizmine hizmet veren bir polikiliğinin sahibiyim. Sorunları çok iyi biliyorum. Türkiye sağlık alanında AK Parti döneminde çok iyi yerlere geldi. İzmir bir çok açıdan geri aldı. İzmir sağlık turizmi alanında Avrupa'nın başkenti olabilir. Bunun için her türlü altyapı mevcut. Ben de seçilirsem Ankara'da bunun için caba harcayağım" şeklinde konuştu.

Kök konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kadınlarımıza  sadece toplumumuzun yarısını oluşturdukları için değil, her şeyden önce birey ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde birinci derecede etkin oldukları için, önem verilmeli.Kadınların kamusal yaşama katılımının özendirilmesi için gerekli tüm önlemler alınmalıdır. Seçilirsem kadınlarımız Mecliste sesi, gözü ve kulağı olacağım. Ayrıca Aile, toplumun temeli ve toplumsal dayanışmanın oluşmasında rol oynayan önemli bir kurumdur. Toplumsal mutluluk, dayanışma, barış, sevgi ve saygının yolu aileden geçer. Yaşanan bütün olumsuzluklara ve ekonomik sıkıntılara rağmen toplum olarak ayakta duruşumuzu büyük çapta sağlam aile yapımıza borçlu olduğumuz açıktır. Aile merkezli politikalara öncelik verecek projeler içinde yer alacağım."