İzmir turizminin temsilcisi olma hedefiyle yola çıktığını belirten Tercan, geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen temayül yoklamasında kendisine oy veren partililerine teşekkür etti. Temayül yoklamasının, İzmir turizmi nedeniyle ortaya koyduğu çabaların, 14 ilçedeki AK Parti üyeleri tarafından anlaşıldığının göstergesi olduğunu belirten Tercan, "Teşkilatımıza mensup partililerimiz İzmir turizmi için çırpınışlarımı gördüler ve takdir ettiler. Ben de milletvekili seçilmem durumunda onların yüzlerini kara çıkarmayacağım. İzmir'in turizm elçisi olarak karma kent kimliği için çaba harcayacağım" diye konuştu.


Havayolu ile 5 milyon turist


İzmir'in ülke turizminden aldığı payın yüzde 4 seviyesinde olduğunu ifade eden Tercan, kısa vadede bu oranı yüzde 10'a çıkarmayı hedeflediğini söyledi. İzmir'e havayolu ile 1 milyon 100 bin turistin giriş yaptığını belirten Tercan, bu rakamı da 5 milyona ulaştırmak için var gücüyle çalışacağını dile getirdi. "5 milyon rüya değil" diyen Tercan, "Antalya'ya yılda 10 milyon turist havayoluyla geliyor. Bu nedenle İzmir'e 5 milyon turistin havayoluyla gelmesi rüya değil. Tarihi, kültürü ve doğası ile turizmin tüm envanterleri İzmir'de var. Sadece liderlik edip bu avantajların AB ve dünya ülkelerine tanıtılması gerekiyor. Ben de bu konuda liderlik etmeye talibim" şeklinde konuştu.


Tabandan kopmayacağım


İzmir'in tanıtım eksikliğini tamamlamaya talip olduğunu kaydeden Tercan, milletvekili olması durumunda tabandan kopmayacağını, aktif olarak sürdürdüğü turizm çalışmalarına yenilerini ekleyeceğini dile getirdi. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın yaptığı stratejik araştırmalarda turizmin İzmir'de geliştirilmesi gereken birinci sektör olarak belirlendiğini söyleyen Tercan, şöyle konuştu: "Destination İzmir Grubu Sözcüsü olmamın yanı sıra, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamacılar Birliği (ETİK)'nin de Başkan Vekili ve İzmir Kongre A.Ş'nin de Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini sürdürerek turizmde birleştirici bir rol oynamaya çalışıyorum. Vekil olmam durumunda bu görevlerimi bırakmayacağım. Ancak TBMM'ye girmem durumunda daha verimli işlere imza atacağıma, sektörün sorunlarını Ankara'ya duyuracağıma inanıyorum. Turizm demek döviz, iş, istihdam ve refah seviyesinin yükselmesi demek. Genç ve kadınlarımız turizm sayesinde daha çok iş imkanına sahip olacak."