Belediye başkan aday adayları şimdiden bölgelerinde mahalle muhtarları, esnaf, kitle örgütü ve ev ziyaretlerine başlamış durumda.

İşte ilçe ilçe İzmir’de esen İşçi Partisi rüzgârı...

BAYINDIR


Bayındır’da emekli öğretmen Cevdet Taşçı aday adaylığı başvurusunda bulundu. Taşçı, AKP’li belediyenin yönettiği Bayındır’ı göç veren bir ilçe olmaktan kurtaracaklarını belirtti.

SİVRİOĞLU VE YANIK BAYRAKLI’DAN ADAY

CHP’den İP’ye katılan Bayraklı Belediye Meclis üyesi ve Meclis 1. Başkan Vekili Ertuğrul Sivrioğlu ve Diş hekimi Faruk Yanık, aday adaylığı için başvurdular.
Yöre dernekleri ve kitle örgütlerini ziyaret eden, ev ve kahve toplantıları da yapan Sivrioğlu, Bayraklı Belediye Meclisi’ne halkın sorunlarını taşıyor. Diğer aday adayı diş hekimi Faruk Yanık da, mahallelerde ev ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

BEYDAĞ


Belediye başkan adaylığına esnaf Nihat Yenisoy başvurdu. ADD Beydağ Şube Kurucu Başkanı olan ve Bakırköyü Kalkınma Kooperatifi başkanlığı yapan Yenisoy, İP ilçe yönetiminden istifa ederek aday adaylığını açıkladı.

BORNOVA’DA CENGİZ YEĞİTGEL


EBSO üyesi sanayici Cengiz Yeğitgel, İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ederek Bornova’dan aday adayı oldu.  Yeğitgel, geçmişte SHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı da yaptı.

BUCA

Buca’da Ramazan Çalışkan ve avukat İsa Şenol başkan aday adayı oldular. Buca İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek çalışmalara başlayan Çalışkan, 16 mahalle muhtarına ziyarette bulundu. Güven Mahallesi sakinleriyle beraber 50 kişilik bir ev toplantısı yaparak mahallenin sorunları ve çözümlerini konuştu. Mahalleleri gezen Çalışkan, Buca’da yapılan Uçan Yol’ın ortadan ikiye böldüğü Çaldıran Mahallesi’nde  300 kişinin yolu trafiğe keserek yaptığı eyleme önderlik etti. Ardından da mahalle temsilcileriyle birlikte konu hakkında Buca Kaymakamı’nı ziyaret etti.

ÇEŞME

Emekli turizmci Songül Eren, ilçe başkanlığından istifa ederek Çeşme’de aday adaylığına başvurdu. Uzun yıllar uluslararası firmalar ve yurtdışında görev yapan Eren, Çeşme ve Alaçatı'da esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunuyor.

ÇİĞLİ

Çiğli’de avukat Hüsnü Ekim aday adaylığını açıklayan isim oldu.  Ekim, Çiğli’nin sorunlarına ilişkin çözümlerini açıklamaya başladıklarını kaydetti.

 
DİKİLİ’DE ÜÇ ADAY ADAYI

Dikili’de aday adaylığına başvuran isimler Mehmet Arıcı, Osman Ersun Özar ve Halil Şahin oldu. “Atatürk’te birleşmek için İşçiPartisi’nden belediye başkan aday adayı oldum” diyen Mehmet Arıcı, ticaretle uğraşıyor. 1999-2009 yılları arasında iki dönem Dikili Belediye Meclis Üyeliği yapan Arıcı, 2004-2009 arasında da Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü.
Osman Ersun Özar da, “Dikili’nin daha yaşanası ve güzel bir kent olmasını sağlamak için belediye başkanlığına aday adayıyım” dedi. Yurtiçi ve yurtdışında Tarım Bakanlığı ve özel sektör adına görevlerde bulunan Özar, Dikili Kentsel Gelişim Derneği’nin kurucu üyesi ve bir dönem başkanlığını yaptı.

Emekli ilköğretim müfettişi Halil Şahin ise, Çandarlı ve köylerle birleşen Dikili’nin artık yeni bir anlayışla yönetilmek istediğini vurgulayarak, “İşçi Partisi, halkçı belediyeyi kurmaya en hazır partidir” dedi.

FOÇA’DA SEÇİM STRATEJİ MERKEZİ

Foça’da aday adaylığına başvuru Emekli Deniz Kıdemli Albay Yavuz Efe’den geldi. 200 yurttaşın katılımıyla başvurusunu açıklayan Efe, “Kaynağını bulduğum bilimsel projeleri uygularım. Foça’yı Ege ve Akdeniz’de hakettiği marka kent yapacağız” dedi.
Efe, 2012 yılında Kıdemli Albay rütbesindeyken kendi isteği ile emekli oldu. 10 kişilik bir Seçim Strateji Merkezi kurduklarını belirten Efe, haberleşme-iletişim, propaganda, hukuk, koordinasyon gibi birimler oluşturduklarını ifade etti.

İlk olarak Foça Kaymakamı’nı ziyaret eden Efe, Foça’nın tüm köylerini gezerek yurttaşlarla buluştu. Ardından Foça’daki oda ve kitle örgütlerini ziyaret etti. Yeni Foça’da arıcılara yangın yolunun açılması için yetkililere dilekçe sunan Efe, 7. Jandarma Alay Komutanlığı’nın bulunduğu mevkiden Yeni Foça’ya bağlantı yolunun yapılması için de Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu.


GAZİEMİR’DE ÜÇ ADAY

Gaziemir’de üç aday adaylığı başvurusunda bulunuldu. Emekli bankacı Semra Hotan, son olarak DSP’de 4 yıl İzmir il yöneticiliği yaptı. Hotan, “Gaziemir’de oturanların onuruna yakışır hizmet almalarını sağlamak, kararları halkımızla birlikte almak ve daha güzel günlere ulaşmak için aday adayı oldum” dedi.
2013’te CHP’den istifa ederek İP’ye üye olan Metin Gül, sigorta acentesi. Gül, Atatürk’ün ilkeleri ve yaklaşımları doğrultusunda bir belediyecilik anlayışının hayata geçirilmesinin İşçi Partisi’nde mümkün olacağını düşündüğünden aday adayı olduğunu söyledi.
Diğer aday adayı Nurittin Çamlıca da kısa süre önce CHP’den istifa ederek İP’ye üye olmuş bir isim. Aliağa PETKİM’den emekli olan Çamlıca, Petrol-İş Sendikası delegeliği ve işçilerin kurduğu Pet-Koop’un yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

GÜZELBAHÇE’DE BUDAK VE BAYDUR


Güzelbahçe’de eczacı Gülgün Budak ve işletmeci Zafer Baydur aday adaylığına başvuran isimler.
Türk Eczacılar Birliği üst kurul delegeliği, Çağdaş Eczacılar Derneği başkanlığı, Ulusal Uyanış Platformu yöneticiliği gibi görevlerde bulunan Budak, halen Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi yöneticisi.
Baydur da çeşitli firmalarda yöneticilik yaptıktan sonra emekli olan, halen Güzelbahçe’de bağcılıkla uğraşıyor. Her iki aday adayı da GÜL-DER ve ADD’nin toplantılarında konuşmacı oldular.

KARABAĞLAR’DA İŞADAMI ZEREK


İşadamı Ahmet Refik Zerek, Karabağlar Belediye Başkanlığına talip oldu. “Etnik ve mezhepsel ayrımcılık yapmayan bir belediye için yola çıktık” diyen Zerek, adaylık başvurusunun ardından belediye meclis üyesi aday adaylarıyla birlikte İnönü Caddesi esnafını ziyaret etti. Zerek Petrol Yönetim Kurulu üyesi ve Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği kurucularından olan Zerek,  geçtiğimiz günlerde Tokat Dernekleri Şenliğine katıldı.

KARABURUN’DA İKİ KADIN ADAY ADAYI

Aday adaylığına Karaburun ilçe başkanı Müjde Onat ve ilçe sekreteri Meftun Bulunmaz başvuran iki isim oldu. Uluslararası pazarlama konusunda yüksek lisans yapan Müjde Onat, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda uzman olarak çalıştı.
İzmir'in ilk kadın dolmuş şoförü olan Meftun Bulunmaz, Karaburun Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesidir.
Onat ve Bulunmaz, Kösedere köyünde taş ocaklarına karşı yapılan eylemlerde aktif olarak yer aldılar. Yaşam alanlarının talan edilmek istenmesine karşı Karaburun’dan Konak’a yapılan yürüyüşün en ön saflarında yer aldılar.

KARŞIYAKA

Karşıyaka’da Begüm Kutlu ve Av. Çetin Kadan göreve talip oldular. Bir dönem DSP Karşıyaka ilçe sekreterliği de yapmış olan Kadan, Karşıyaka’nın 27 mahalle muhtarının tamamını dolaşarak mahallelerdeki sorunları dinledi. Diğer yandan esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Kadan, “İzmir’in incisi Karşıyaka’da Arslanlı yol yürüyüşüne başladık. Oylar bölünmesin diye diye, Türkiye bölündü! Türkiye’nin bölünmemesi için oyları İşçi Partisi’nde birleştirelim” dedi.
Begüm Kutlu da Karşıyaka’da muhtar ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Kutlu, “Karşıyakalılığın değerlerine en uygun parti, İşçi Partisi olduğu için aday adayıyım” diye konuştu.

KEMALPAŞA

Kemalpaşa’da aday adaylığına ilçe başkanlığından istifa eden Mustafa Özdemir başvurdu. “Atatürk Cumhuriyeti’nin yeniden kurulduğu bir Türkiye, huzurun ve kardeşliğin hakim olduğu bir Kemalpaşa istiyoruz” diyen Özdemir, uzun yıllar işçi olarak çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı.

KİRAZ


Aralık 2012’de CHP’den ayrılarak İP’ye katılan Belediye Meclis Üyesi Muammer Karatepe, aday adaylığına başvurdu. Uzun yıllar Kiraz Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Müdürlüğü yapan Karatepe, 2004’te Belediye Meclis üyesi seçildi. 2004-2009 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Geçmişte İşçi Partisi Kiraz ilçe başkanlığı da yapan Karatepe’nin adaylığı, Kiraz’da büyük yankı yarattı.

KONAK’TA İKİ ADAY ADAYI

Eski Belediye-İş Sendikası İzmir 1 nolu Şube Başkanı Talat Özdemir ve Av. Bülent Karagöz, Konak’ı yönetmeye talip oldular. Özdemir, aday adaylığı için il yönetim kurulu üyeliğinden istifa ederken, Karagöz de Konak ilçe başkanlığından istifa etti. Her iki aday adayı da, son genel kurultayda İşçi Partisi MKK’ye seçilmişlerdi.

İzmir’in tanınmış sendikacılarından olan Özdemir, Belediye-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanlığını 21 yıl yürüttü. Ayrıca 1999-2004 yılları arasında DSP’den Konak Belediye Meclis Üyeliği yaptı.
Öğrenciliğinde DEÜ Hukuk Fakültesi Öğrenci Derneği Başkanlığı yapan Karagöz, Cumhuriyetçi Avukatlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi.

MENDERES

Jeoloji mühendisi Tankut Ünal, belediye başkanlığı için aday adayı oldu. MTA, TPAO ve Köy Hizmetleri’nde uzun yıllar çalışan Ünal, “Atatürk’te birleşmek için İşçi Partisi’ni tercih ettim. Temiz, dürüst, halkçı belediyecilik anlayışının ancak İP bünyesinde hayata geçeceğinin farkındayım” dedi.

MENEMEN

Aday adaylığına Ali Sakallı, Şevket Görgün ve Celal Kızılırmak başvurdular.
İP Menemen İlçe başkanlığından istifa ederek başvuruda bulunan Ali Sakallı, ticaretle uğraşıyor. Geçmişte üç dönem CHP ilçe başkanlığı yapan Sakallı, 2009’da da DSP’den İl Genel Meclis üyesi adayıydı. Emekli öğretmen Şevket Görgün, ADD Şube kurucularındandır. Görgün, önceki dönem İP ilçe başkanlığı da yapmıştı. Emekli muhasebeci Celal Kızılırmak da aday adaylığına başvurdu.

NARLIDERE

Eczacı Aynur Yapıcıel, 43 yıldır Narlıdere’de yaşamaktadır. Yapıcıel, bir yıl önce CHP’den “Yeni CHP” süreciyle birlikte istifa ederek İP’ye katıldı.

SEFERİHİSAR

Seferihisar’da Yüksek Mimar Erdal Esenergül, aday adaylığı başvurusunda bulundu. 1984-1989 arasında Narlıdere’de belediye şube müdürlüğü yapan Esenergül, Konak Belediyesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü, encümen üyeliği, AYKOME ve UKOME Koordinasyon Kurulları üyeliği görevlerinde bulundu. Belediyecilikte önemli birikimlere sahip olan Esenergül, “Seferihisar’a hizmet etmek ve halkımızın layık olduğu kalitede hizmet verebilmek için Belediye Başkan aday adaylığına müracaat ediyorum” dedi.
Bir dönem Halkın Yükseliş Partisi İzmir İl Başkanlığı yapan Esenergül, ardından Yeni Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştu.

TİRE

Tire’de eski Şehir Kulübü başkanı mali müşavir Ali RızaTürköz, aday adayı oldu. Tire’ye AVM kurulmasını istemediklerini belirterek, o bölgenin 4 Eylül Meydanı olarak düzenlenmesini savundu. Türköz, köylerde üretici birlikleri kuracaklarını ve Tire SütKooperatifi, Peşrefli Köyü’ndeki konserve fabrikası örneklerini çoğaltacaklarını kaydetti. CHP ve ardından İP Tire ilçe başkanlığı görevlerinden bulunan Türköz, SMMOB İzmir Şubesi’nde denetim ve disiplin kurulları üyeliği yaptı. Türköz, aday adaylığı için istifa edene kadar İP İzmir il yönetim kurulu üyesiydi.

TORBALI

Torbalı’da ilçe başkanı Muzaffer Yıldırımer, görevinden istifa ederek aday adayı oldu. Torbalı’da uzun yıllar Eğitim-Sen ve ardından Eğitim-İş başkanlığı yapan Yıldırımer, bir dönem ÇYDD Torbalı şube yönetiminde yer aldı. 2009’da CHP’den belediye meclis üyeliğine aday olan Yıldırımer ardından CHP ilçe yönetiminde görev yaptı. CHP yöneticiliğinden istifa ederek İP Torbalı ilçe başkanlığını üstlenmişti. Çalışmalarına esnafı ve köyleri ziyaret ederek başlayan Yıldırımer, CHP, ADD, Eğitim-İş Sendikası ve Şoförler Odası’nı ziyaret etti.

URLA

Urla’da da emekli öğretmen Hayrettin Akay ve tekniker Necmi Gördük aday adayı oldu. İlçe başkanlığından istifa ederk aday adayı olan Akay, CHP, MHP, Esnaf Odası, Ziraat Odası, Şoförler Odası ve ADD’ye ziyaretler gerçekleştirerek plan ve projelerini anlattı. Bu seçimlerin büyük önem taşıdığını belirten Akay, “Ya Atatürk’te birleşeceğiz ya da Türkiye’nin bölünmesi süreci hız kazanacaktır” dedi.