CHP'de dün önseçim heyecanı yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önseçime İzmir 2. bölgeden girdi. Kılıçdaroğlu'nun beklendiği gibi ezici bir üstünlüğü yaşandı. Kılıçdaroğlu, neredeyse tüm partililerin oyunu alarak 1. sıraya yerleşti. Birinci bölgede ise Musa Çam birinci oldu. Partililerin katılımının yüzde 55 civarında olduğu ön seçimde Musa Çam en çok oyu alan aday oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili adayı olmak için girdiği ön seçimde her sandıktan çıktı. Kılıçdaroğlu 2. bölgede 80 rakibiyle yarıştı. Rakipleri, önce '57' sıra numarası ile seçime giren Kılıçdaroğlu'na sonra kendilerine oy istedi.

Partililer sonuçları CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan takip etti. Kurulan bilgisayar ağıyla okul sorumluları sandık sonuçlarını okulda kurduklardı bilgisayara girdi, sonuçlar İl Başkanlığı'ndan izlendi. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, saat 18.30'da yaptığı açıklamada. Oylamaya katılımın yüzde 55 olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Saat 17.00 itibariyle sandıklar kapandı. Bazı siyasi büyükler der ki, 'sandığa giren değil çıkan önemlidir.' Sonuç için konuşmak erken. Bir kişinin garantisini biliyoruz. Genel Başkanımız açık ara farkla önde gidiyor. Birinci çıkacağını söyleyebilirim. 7 Haziran'da kendisini başbakan olarak göndereceğiz. Gün içinde 12 ilçeyi gezdim. Telefonla konuştum uzak ilçelerle. Gelen bilgiler hep olumlu. Hiçbir problem yok. Yaşlısı, genci sandık başına koştu. Yüzde 55 civarında bir katılım gözüküyor. Katılamayan üyelerin niye sandığa gitmediğinin tespitini yapacağız. Sonuçların açıklanması sonrası hiçbir arkadaşımızın partiye zarar verecek söylemlerde bulunmayacağını düşünüyorum."

CHP İzmir İl Başkanı Serter, Kılıçdaroğlu'nun ikinci bölgede açık ara farkla önde gittiğini kesin sonuçların saat 22.00 gibi çıkacağını söyledi.

KILIÇDAROĞLU 31 BİN OY ALDI


CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, partisinin İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada oyların yüzde 80'inin tasnif edildiğini belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön seçime girdiği 2. bölgede resmi olmayan sonuçlara göre 31 bin civarında oy aldığını, ikinci sıradaki Mustafa Balbay'la farkının 12 bin oy olduğunu söyledi. Serter'in açıkladığı sıralamaya göre, Kemal Kılıçdaroğlu birinci çıkarken ikinci Mustafa Balbay, üçüncü Atilla Sertel, dördüncü Kamil Okyay Sındır ve beşinci Hüseyin Sezer oldu. Serter. 3. ve 4. sıraların oyunun birbirine çok yakın olduğunu belki yer değişikliği yaşanabileceğini ifade etti.

Birinci bölgenin birincisi ise İzmir Milletvekili Musa Çam oldu. Çam, yaklaşık 17 bin oy aldı. Çam en yakın rakibine 7 bin oy fark attı. Serter'in açıklamasına göre 1. Bölge'de Musa Çam birinci, Tacettin Bayır ikinci, Ali Yiğit üçüncü, Murat Bakan dördüncü, Muhsin Kurt beşinci oldu. Serter, Karabağlar ve Buca oyları ile 3. ve 4. sıraların yer değiştirebileceğini ifade etti.

Serter, basın mensuplarının sorusu üzerine Kılıçdaroğlu'nun çok mutlu ve keyifli olduğunu söyledi.


BEYDAĞ’DA KILIÇDAROĞLU VE SARIKÜSE AYNI OYU ALDI

CHP’de İzmir’de ilk resmi sonuç Beydağ İlçesi’den geldi. Partinin üye sayısının 159 olduğu Beydağ’da 147 üye sandığa gitti. Altı oy geçersiz sayıldı. Beydağ’da Gençlik Kolları eski İzmir İl Başkanı Beydağlı Sinan Sarıküse, Kılıçdaroğlu ile aynı oyu aldı. Beydağ ön seçim sonuçları şöyle oldu:

"Kemal Kılıçdaroğlu 137, Sinan Sarıküse 137, Atilla Sertel 119, Mustafa Balbay 119, Ülkümen Rodoplu 94, Ali Engin 45, Serdar Değirmenci 44, Nurgül Uçar 44, Levent Çılı 41, Hüseyin Sezer 40, Ebru Okay 32, Ali Kemal Elitaş 30, Nevzat Kavalar 23, Mustafa Moroğlu 24."

BİRİNCİ BÖLGENİN GALİBİ MUSA ÇAM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir 2. bölgede açık ara farkla birinci olduğu ön seçimde, 1. Bölgenin galibi de İzmir Milletvekili Musa Çam oldu. 1991 yılında yapılan ön seçimde Atilla Mutman, birinci çıkmış parti tek milletvekili çıkarmış ve Çam meclise gidememişti. 1999 yılında yapılan ön seçimde Sabri Ergül'den sonra ikinci sırada çıkan Çam, parti baraj altında kaldığı için seçilemedi. DİSK eski Genel sekreteri olan Çam geçen dönem genel merkezin listesine girip Ankara'nın yolunu tuttu.

Bu kez önseçime giren Musa Çam İzmir 1. Bölge'nin 14 ilçesinde en çok oyu alan aday adayı oldu. Birinci bölgede 73 aday adayı ile yarışan Çam birinci çıkmayı garantiledi. Gece boyunca cep telefonuyla arayanları yanıt veren Çam başarısını kutladı, “Bu kez ön seçimin birincisi oldum. Çok mutluyum. Biri bu hikayeyi yazmalı. Başarının sırrı 14 ilçeyi gezdim, her üyeye dokundum. 7/24 çalıştım. Daha ne yapayım?" dedi.